Prajitura cu nuci, caramel si ciocolata

Postat de gaby_d in Prajituri
13 Noi 2011 | 13191 vizualizari
Prajitura cu nuci, caramel si ciocolata

Fara a fi nici pe departe o prajitura frumoasa, taiata cu laser :)), este totusi una dintre cele mai bune. Daca ieri ziceam (am facut-o pentru cineva si ziceam..n-o sa-i placa, pfu, de ce-am facut-o asa), ca-i un esec :)) ), dupa ce am primit telefon si-am auzit :"fato, cum poti sa zici ca nu o sa-mi placa; daca vreodata vrei sa-mi faci o surpriza, asta fa-mi-o :)). Am pornit de la reteta de Snickers preparata de Miremirc, Dia, Miha (si cred c-or mai fi, nu stiu, dar am simtit nevoia sa completez cu caramel si frisca, desi frisca nu face parte din reteta originala. Se completeaza atat de bine texturile si gusturile incat rezulta o prajitura minunata.

Ingrediente

blat 1.

  • 4 oua
  • un pahar zahar
  • un pahar faina
  • 2 linguri ulei
  • o lingura mare cacao
  • 100 gr nuca prajita si tocata
  • un vf. cutit sare

blat 2

  • 4 albusuri
  • 2 linguri faina
  • o lingura cacao
  • o lingurita praf copt
  • putina sare
  • 100 gr nuca prajita si tocata

 

  • 100 gr caramel (cumparat sau preparat de voi)
  • 250 ml frisca lichida dulce

crema

  • 100 gr unt
  • 4 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare

Blat 1.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Se mixeaza spuma albusurile adaugand treptat zaharul si mixand pana e diluat complet.

Se adauga galbenusurile, sarea, faina cernuta si cacaua, uleiul la final nucile prajite, tocate.

Se omogenizeaza amestecand usor.

Se tapeteaza o tava mare (22/30) cu hartie pentru copt unsa cu ulei sau unt, se toarna compozitia, se niveleaza si se introduce tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, lasand pana trece proba cu scobitoarea.(aprox 25 minute)

Blat 2.

Se prepara la fel ca si primul blat cu exceptia faptului ca nu se adauga galbenusurile (se pastreaza pentru crema ) si se adauga praful de copt.

Se coace timp de 13-15 minute (suficient pentru o foaie din albusuri) la foc mediu.

Cand ambele sunt reci se desprinde hartia pentru copt.

Se aseaza primul blat , se pune frisca mixata bine , apoi blatul.2

Blatul 2 se unge cu 100 gr caramel .Daca-l aveti gata preparat il incalziti intr-un ibric si-l lasati sa fiarba timp de 1minut dupa care il raciti si-l intindeti uniform peste foaie.

Daca nu-l aveti nici cumparat nici preparat il faceti dupa reteta pe care am scris-o aici.(vezi ingrediente si mod de preparare caramel) fierbandu-l 4-5 minute dupa ce adaugati frisca.

Crema.

Amestecati intr-un vas cu fund dublu galbenusurile, zaharul, cacaua si laptele.

Puneti vasul la foc mic si fierbeti timp de 7-8 minute amestecand incontinuu! pentru a nu se prinde de vas.

Raciti.

Frecati untul spuma si adaugati lingura cu lingura amestecul de galbenusuri omogenizand usor.

Intindeti crema peste prajitura, mai presarati putina nuca macinata si dati prajitura la rece.

Taiati a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuci, caramel si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu nuci si crema caramel

Postat de oanapl

Desert prajitura cu nuci si crema caramel

Încingi cuptorul la 180 grade C. Pui nucile într-o tavă și le dai la cuptor până ce nucile capătă un miros plăcut și se prpjesc ușor. Le lași să se răcească, după...

Citeste continuarea

Brownies cu nuca si caramel

Postat de xana

Brownies cu nuca si caramel

Cca 250 de grame din cantitatea de ciocolata rupta bucatele, o punem pe baie de aburi impreuna cu margarina(sau untul) si un praf de sare. Amestecam din cand in cant pana se topesc apoi lasam 5...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.11.2011, 11:39
frumoasa praji si delicioasa
la 13.11.2011, 11:41
deci chiar arata bineeeee...si sunt 100% sigura ca e de o mare bunatate
la 13.11.2011, 11:50
la 13.11.2011, 11:51
arata foarte bine...sunt convinsa ca este delicioasa!!!
la 13.11.2011, 11:57
super! da eu nu vad modul de preparare....

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking