Prajitura cu nuci si aroma de portocale - reteta nr.100

Postat de Elena_Daria in Prajituri
8 Oct 2012 | 8730 vizualizari
Prajitura cu nuci si aroma de portocale - reteta nr.100

Va invit sa degustati acesta minunatie...asa ca de reteta nr. 100!:) O prajitura fina, cu multe nuci si parfum intens de portocale! O incantare! Sper sa va placa si voua, si vreau sa va multumesc pentru momentele minunate pe care le-am petrecut alaturi de voi, pentru voia buna si vorbele frumoase!:X Si bineinteles multumesc Bucataras.ro, pentru ca existi!:X

Ingrediente

Pentru foi:
  • 10 albusuri
  • 2 linguri faina
  • 300 g nuci macinate
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri cu varf de faina
  • 150 g zahar
  • 1/2 pliculet Dr.Oetker Finesse cu aroma de portocale
  • 150 g margarina rama
Glazura:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 1/2 pliculet Dr.Oetker Finesse cu aroma de portocale
  • 2 linguri frisca lichida
Decor:
  • aschii de ciocolata

Mod de preparare

Separam albusuri de galbenusuri.

Pentru foi:

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare.

Apoi adaugam putin cate putin zaharul, mixand foarte bine.

Dupa ce am terminat cu zaharul, cernem faina amestecata cu praful de copt peste albusuri, si cu o spatula/lingura omogenizam usor de jos in sus (pentru a nu scoate aerul din albusuri!)

Dupa ce am incorporat faina, incorporam usor si nuca macinata, amestecand usor de jos in sus.

Impartim apoi compozitia rezultata in 4 parti egale.

Tapetam cu ulei si faina dosul unei tavi cu diametrul de 20x30 cm, si coacem 4 foi.

Foile se coc destul de repede, asa ca dupa 6-7 minute uitati-va in cuptor, iar daca s-au rumenit inseamna ca sunt gata.

Crema:

Punem 450 ml lapte la fiert intr-un ibric.

Intr-un vas punem galbenusurile, faina, zaharul si amestecam adaugand laptele(50 ml).

Cand laptele din ibric incepe sa fiarba, dam la o parte si adaugam compozitia de faina cu zahar si galbenusuri.

Punem din nou ibricul pe foc si lasam sa fiarba la foc mijlociu pana se ingroasa, apoi dam crema de-o parte  sa se raceasca.

Cat timp se raceste crema, scoatem margarina din frigider si o lasam la temperatura camerei.

Dupa ce s-a racit, punem lingura cu lingura crema obtinuta peste margarina si amestecam usor, pentru a nu se taia.

La final adaugam jumatate de pliculet de Dr.Oetker Finesse cu aroma de portocale si omogenizam.

Asamblare:

Crema obtinuta se imparte in 3 parti egale.

Pe o tava asezam prima foaie, punem crema peste, a doua-a foaie, crema, a treia foaie, crema, ultima foaie.

Glazura:

Topim ciocolata pe abur cu frisca lichida, iar la final adaugam cealalta jumatate de pliculet de Dr.Oetker Finesse cu aroma de portocale.

Peste ultima foaie turnam usor glazura de ciocolata cu aroma de portocale, apoi decoram cu aschii de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuci si aroma de portocale - reteta nr.100" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (72)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Minitarte cu capsuni

Postat de timea

Minitarte cu capsuni

Pregatim mai intai aluatul in felul urmator: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut si coaja de portocala si bicarbonatul stins in sucul de portocala. Adaugam apoi treptat...

Citeste continuarea

Prajitura cu visine si crema de lapte si mascarpone

Postat de diaconta

Prajitura cu visine si crema de lapte si mascarpone

Am pregatit blatul. Am mixat albusurile cu un praf de sare si jumatate cantitatea de zahar. Galbenusurile le-am mixat cu restul zaharului,apoi am pus pe rând cele 5 linguri de ulei....

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.10.2012, 22:46
la cat mai multe retete
la 08.10.2012, 22:48
FELICITARI! imi place prajitura1 La mai multe retete!
la 08.10.2012, 22:48
la 08.10.2012, 22:54
Minunata prajitura! La cat mai multe retete gustoase
la 08.10.2012, 22:54
la cat mai multe si delicioase!

Vezi toate comentariile (72)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking