Ingrediente
- ptr. blat:
- 2 oua;
- 175 gr. de zahar;
- 200 ml.lapte;
- 75 ml.ulei;
- 1 pachet praf de copt;
- 1 pachet de zahar vanilat;
- 2 linguri cacoa;
- 400 gr.faina;
- esenta de rom şi vanilie;
- un praf de sare;
- 250 gr. vişine congelate
- ptr.sosul de cacaoa:
- 200 ml. lapte
- 2 linguri rase de faina
- 2 linguri cu varf de cacao
- 2-3 linguri zahar
- 1/2 lingurita nescafe(optional)
- 1 lingura esenta de vanilie
Mod de preparare
Blatul:
Ouale ıntregi ımpreuna cu zaharul şi sarea se mixeaza pana se albesc; se adauga uleiul, laptele, faina amestecata cu vanilia, praful de copt , cacaoa şi esentele. Se lasa sa sa odihneasca compozitia ptr.aprox.15 min.
Sosul de cacaoa:
Intr-un vas amestecam faina, zaharul, cacaoa şi nesul; adaugam treptat laptele amestecand continuu sa nu faca cocoloaşe. Punem vasul pe foc mediu amestecand continuu. Cand ıncepe compozitia sa clocoteasca se mai fierbe 1-2 minute la foc mic.; Se ia de pe foc se amesteca cu esenta de vanilie. Se lasa sa se raceasca amestecand din cand ın cand sa nu prinda crusta.
O tava de marime mijlocie se ımbraca ın hartie de copt sau se unge cu ulei. Se pune jumatate din compozitie, se adauga vişinele; Se acopera cu sosul de cacao iar apoi se adauga restul compozitiei.
Se da la cuptorul preıncalzit la 180 grade ptr.aprox.35-40 minute sau pana trece testul cu scobitoarea
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu vişine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|