Ingrediente
- 2 foi blat tort ( putem face un blat amandina si sa il taiem in 2 parti)
- 350 ml smanatana ptr frisca
- 200 gr ciocolata menaj
- 50 gr cacao
- 150 gr zahar
- 70 gr unt
- 1 esenta rom
- visine ( fara samburi)
ptr finisare :
- 1 plic glazura duo ( de la Dr Oetker)- eu am ales-o tot din comoditate! :)
- bombonele decorative!
blat home- made :)
- : 6 albusuri,
- 3 galbenusuri,
- 180 gr zahar,
- 120 gr faina,
- 30 gr cacao,
- 75 ml ulei
Mod de preparare
1. Mai intai crema : punem intr-o cratita zaharul si untul si lasam sa se topeasca pana da in clocot; dam deoparte, adaugam cacaoua si ciocolata si amestecam pana se topeste ciocolata!
2. Lasam toata aceasta compozitie sa se raceasca putin- cca 15 -20 min, apoi adaugam peste frisca batuta, apoi lasam la racit din nou!
3. Peste una din foile de blat turnam jumatate din crema racita, o nivelam punem peste visinele scurse de samburi, iar la final acoperim cu cealalta jumatate de crema. Se asamableaza prajitura adaugand si foaia a doua de blat, apoi turnand glazura topita peste! decoram dupa plac si imaginatie! :)
4. Prajitura se pastreaza la rece, cca 2 ore pana la servire- evident ca eu nu am avut atata rabdare, si , ca atare crema nu s-a inchegat asa cum trebuia!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|