Prajitura cu visine si grapefruit

Postat de silvianart in Dulciuri
22 Ian 2017 | 3441 vizualizari
Prajitura cu visine si grapefruit

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 300 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 8 oua
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri apa
  • 50 g unt
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura zahar brun
  • un praf sare
  • visine (congelate)
  • 1 grapefruit rosu

Mod de preparare

Intr-un ibric, am pus apa si zaharul la foc mic. Albusul l-am batut cu praful de sare, dupa care am adaugat zaharul lichefiat. Apoi, galbenusul frecat si uleiul. Praful de copt l-am amestecat cu faina si impreuna le-am pus peste albus, amestecand cu spatula de jos in sus. Dupa ce faina a fost incorporata, am ras si untul si am mai invartit de doua ori.
Tava am tapetat-o cu hartie de copt, am uns hartia cu ulei, am presarat zahar brun si, din loc in loc, am pus felii de  grapefruit si visine. Am turnat compozitia peste fructe si am mai presarat cateva visine.

A stat in cuptor la 160 grade C, pentru 45 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine si grapefruit" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Guguluf cu prune

Postat de Dya

Guguluf cu prune

Batem ouale spuma impreuna cu zaharul, adaugand rand pe rand restul ingredientelor: faina cernuta impreuna cu praful de copt, uleiul si laptele, sofranul si scortisoara (sau celelalte esente)....

Citeste continuarea

Desert pasca fara aluat

Postat de panacris

Desert pasca fara aluat

Ouăle se separă și într-un vas înalt se pun albușurile, iar în altul gălbenușurile. Gălbenușurile se amestecă cu zahărul, zahărul vanilinat, brânza de vaci,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.01.2017, 17:56
wow ce combinatie
la 22.01.2017, 18:00
...grapefruit rosu..
la 22.01.2017, 18:08
la 22.01.2017, 18:22
Pufoasa si delicioasa!
la 22.01.2017, 19:04
deci ai prajiturit

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking