Prajitura cu visine si smantana

Postat de postavaru in Prajituri
21 Mai 2012 | 6025 vizualizari
Prajitura cu visine si smantana

La multi ani Elene si Constantini!!! Sa aveti o zi frumoasa!

Ingrediente

  • 250 g unt
  • 3 oua
  • 250 g zahar
  • 200 g smantana
  • 350 g faina
  • 50 g cacao
  • 1 praf de copt
  • visine fara samburi

Mod de preparare

Mixam ouale cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam untul la temperatura camerei si mixam. Urmeaza apoi smantana si omogenizam.
Faina o amestecam cu praful de copt si cacaoa si o incrporam in compoziatia de mai sus.

La final adaugam visinele scurse bine (eu am avut aproape un borcan de 800 ml).

Amestecam usor iar apoi turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Eu am folosit tava de 25x35 cm.

Coacem la foc potrivit pana trece testul scobitorii (~30 de minute).

Dupa ce s-a copt scoatem din tava si lasam sa se raceasca apoi putem glazura cu ciocolata sau cum am facut eu de data aceasta, o pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine si smantana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (50)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert rulada cu cocos, lime si visine

Postat de rocsi_1612

Desert rulada cu cocos, lime si visine

Blatul: Intr-un bol separati ouale. Rasturnati si cele 3 albusuri peste albusurile din bol, presarati un praf de sare si mixati. Cand incep sa devina spumoase, adaugati indulcitorul si...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu visine si frisca

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu visine si frisca

Blatul: Separati ouale. Albusurile le mixati spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana obtineti o spuma ferma. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le turnati peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.05.2012, 10:09
prima servita
la 21.05.2012, 10:17
buna buna
la 21.05.2012, 10:18
Cu drag Lau
la 21.05.2012, 10:18
Vladimir
la 21.05.2012, 10:19
cam bun vorba lu' Gusti

Vezi toate comentariile (50)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking