Ingrediente
Bezea cocos :
- 8 albusuri
- 350 g zahar
- 350 g cocos
Crema ciocolata :
- 200 g ciocolata milka dessert
- 2 lg cacao
- 2lg ness
- 4 lg zahar
- 80 g unt
- 8 lg lapte
Crema vanilie :
- 2 plicuri budinca de vanilie
- 700 ml lapte
- 2 plicuri zahar vanilat
- 6 lg zahar
- 300 ml frisca lichida
Decor :
Mod de preparare
Pentru bezea de cocos : mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam in continuare pana se topeste tot zaharul, iar la final turnam nuca de cocos si amestecam cu o lingura de lemn.
Turnam compozitia obtinuta intr-o tava (25*38cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie pentru copt si o dam la cuptor pentru cca 20 minute.
Pentru crema de ciocolata : punem pe baie de aburi, intr-o craticioara, toate ingredientele si amestecam pana se omogenizeaza; lasam glazura obtinuta sa se raceasca si apoi o intindem peste bezea .
Pentru crema de vanilie : fierbem budincile de vanilie cu 700 ml lapte, adaugam zaharul si zaharul vanilat si lasam sa se raceasca complet.
Batem frisca si o incorporam in budinca de vanilie.
Asamblare : bezea cocos - crema de ciocolata - crema de vanilie - ciocolata rasa.
O prajitura suuper suuper buna ! merita incercata! :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de cocos cu vanilie si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|