Prajitura de cofetarie

Postat de Toamna07 in Prajituri
8 Ian 2013 | 37871 vizualizari
Prajitura de cofetarie

Am facut o prajitura cu mousse de caise,frisca,piscoturi,sirop si doua tipuri de blat,o nebunie.:) Este spornica si perfecta pentru musafiri.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru doua blaturi:
  • 9 oua
  • 150 g zahar
  • 5 linguri de sirop din zahar caramelizat (adica,5 linguri de zahar caramelizat si stins cu 5 linguri de apa)
  • 1 si 1/2 cana de faina amestecata cu 1 plic si jumatate praf de copt
  • 45 ml ulei
  • 4 linguri de cacao
  • esenta dupa preferinte
  • +
  • piscoturi
  • Ingrediente mousse de caise:
  • 600 g caise din compot
  • 600 ml de frisca
  • 500 ml suc caise(compot)
  • 6 linguri de amidon
  • 4 linguri zahar
  • 2 vanilii bourbon
  • Sirop:
  • 400 ml suc de la compotul de caise + 200 ml apa
  • Decor:
  • frisca
  • fulgi de ciocolata

Mod de preparare

Mod de preparare blaturi:

Separam ouale.Albusurile le batem tare cu putina sare.Adaugam zaharul si continuam mixarea poana devine bezea.
Galbenusurile le frecam cu uleiul,esenta si siropul de zahar.Adaugam aceasta compozitie peste "bezea" si amestecam usor cu o paleta .Urmeaza faina amestecata cu praful de copt pe care o incorporam usor peste crema de oua.Aceasta compozitie o impartim in doua .In una din ele punem cacao.Coacem pe rand doua blaturi in tava cu marimea 40/30,tapetata cu hartie de copt la cuptor incins la 180 de grade.
Multumesc Miha!

Mousse de caise :

Se dizolva amidonul in 160 ml suc,iar restul sucului il punem pe foc mic impreuna cu zaharul.Cand zaharul s-a topit si sucul incepe sa fiarba il turnam peste amidon si amestecam rapid.Il punem din nou pe foc pentru cteva minute,amestecand intr-una.Punem si vanilia.Rezulta o crema peste care ,atunci cand este calda,nu fierbinte,adaugam caisele scurse bine,taiate cubulete si amestecam .Se lasa crema sa se raceasca si adaugam frisca batuta tare.Amestecam usor si obtinem un mousse delicios.

Sirop:

Punem pe foc sucul si apa,dam in clocot si lasam sa se raceasca.

Asamblam prajitura :


Crema o impartim in doua parti egale. In tava in care am copt blaturile punem folie alimentara cat sa atarne si pe afara ; asezam primul blat,alb,il insiropam,asezam un strat de mousse peste care punem blatul de cacao si procedam la fel:insiropam,asezam crema si apoi un strat de piscoturi trase usor prin sirop. Decoram cu frisca si fulgi de ciocolata.

A doua zi scoatem prajitura si o portionam.

Este o prajitura inalta,cremoasa,insiropata si racoritoare!

V-o recomand din tot sufletul!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de cofetarie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Boema

Postat de Oana

Desert prajitura Boema

Blat : Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, se adauga apoi zaharul putin cate putin si se mixeaza pana se obtine o bezea tare. Se adauga vanilia. Se pun apoi galbenusurile...

Citeste continuarea

Prajitura Carpati

Postat de Pungasa_Rogue

Prajitura Carpati

Foi: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se pun toate ingredientele intr-un castron in ordinea prezentata, cu exceptia fainii care se adauga treptat, si se framanta pana cand se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.01.2013, 07:52
Waw ce faina-i !!! La FAVO cu ea....usor de facut si spornica
la 08.01.2013, 08:05
Delicioasa!
la 08.01.2013, 08:26
arata super
la 08.01.2013, 08:57
De vis
la 08.01.2013, 09:03
Wow!!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking