Prajitura de mere cu blat de gris

Postat de susu in Prajituri
24 Feb 2010 | 16841 vizualizari
Prajitura de mere cu blat de gris

Ingrediente

  • - 1,5 kg de mere (in functie de tava)
  • - 200-250 g unt (margarina pentru cea de post)
  • - 1 cana de gris
  • - 1 cana de faina
  • - 1 cana de zahar
  • - 2 plicuri de zahar vanilat
  • -1 plic de praf de copt
  • - 200 g nuca pisata (sau mai multa dupa gust)
  • - scortisoara

Mod de preparare

Merele se rad pe razatoarea mare si se amesteca cu scortisoara (nu se fierb).
Se face un amestec din 1 cana de gris, 1 cana de faina, 1 cana de zahar si praful de copt.
Merele se impart in 2, amestecul cu gris se imparte tot in 2 (atentie ca jumatate nu va fi o cana si 1/2 pentru ca faina amestecandu-se cu grisul si zaharul nu mai este asa afanata), iar untul se imparte in 3.

Se pune 1/3 din untul taiat cubulete intr-o tava (eu am facut in tava de jena cu dimensiunile de 28 x 28) apoi se toarna jumatate din amestecul de gris cu zahar si faina (aprox o cana cu varf, sau o cana si 2-3 linguri) apoi se pun jumatate din mere, apoi restul de amestec cu gris, din nou 1/3 din untul taiat cubulete, cealalta jumatate de mere si restul de cubulete de unt. Deasupra se presara nuca pisata (mai mare) din belsug.
Se da la cuptor la foc mediu cca 45-50 de minute.
Se lasa sa se raceasca si se taie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de mere cu blat de gris" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort magic cu mere, de post

Postat de rocsi_1612

Desert tort magic cu mere, de post

Blatul: Intr-un bol amestecati faina cernuta, grisul, indulcitorul, vanilia, praful de copt, coaja rasa de lamaie si un praf de sare. Aceasta compozitie o impartiti in 5 boluri mici, in mod...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu pere, branza si aluat razuit

Postat de oanapl

Desert prajitura cu pere, branza si aluat razuit

Se cern făina și cacaua într-un castron. Se adaugă zahărul, esența de rom, praful de sare, ouăle și untul tăiat bucățele. Se frământă cu mâna toate ingredientele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.02.2010, 23:07
Aceasta prajitura care pare banala mie mi-a placut foarte mult. Am servit-o chiar rece de la frigider.
la 24.02.2010, 23:10
e o reteta veche pe care am facut-o de multe ori,;e foarte placuta!
la 24.02.2010, 23:18
Asta zic si eu Teo nu neaparat retetele sofisticate sunt si foarte bune. Am avut surpriza sa nu fie asa.
la 24.02.2010, 23:24
eu am reteta de la o preoteasa batrana de la care am invatat multe;
la 24.02.2010, 23:36
frumos. imi aducea si sotul niste mancaruri deosebite de la manastire. gustoase rau.

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking