Prajitura de post NISTISIMO

Postat de mihaelaradu in Prajituri
13 Ian 2011 | 9706 vizualizari
Prajitura de post NISTISIMO

Este o prajitura pe care bunica sotului meu o pregateste, mai ales, in postul Pastelui. E foarte usor de facut si...ieftina!

Ingrediente

  • 3 pahare si jumatate de faina
  • 1 praf de copt
  • 1 pahar zahar brun (pentru ca este mai sanatos, zic unii, dar cert este ca nu indulceste foarte tare)
  • 1 pahar de stafide, care se poate inlocui cu 2 banane taiate feliute(noi preferam bananele)
  • 1 pahar alune nesarate, dar prajite, taiate fin sau nuci, fistic, etc
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1 pahar si jumatate suc de portocale (stors proaspat sau la cutie, dar neacidulat)
  • 3/4 pahar de ulei de masline

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul, alunele/nucile, stafidele (sau bananele) si uleiul pana se formeaza un aluat cleios. Acum se adauga sucul de portocale in care am stins praful de copt.

Vasul de yena sau tava (de chec) se tapeteaza cu margarina si faina. Turnam amestecul obtinut in tava si introducem la cuptorul preincalzit. 

Lasam in cuptor pentru 1 ora, la o temperatura de 180gr (foc mediu).

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post NISTISIMO" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura turnata cu mere si crema de smantana

Postat de oanapl

Desert prajitura turnata cu mere si crema de smantana

Mixezi untul moale cu zahărul măcinat, zahărul vanilat, sarea și esența de portocale până ce obții o spumă, apoi adaugi pe rând cele 3 ouă. Amesteci bine după fiecare ou...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu nuca, ciocolata, crema de vanilie si jeleu de capsuni

Postat de CameliaComan

Desert prajitura cu nuca, ciocolata, crema de vanilie si jeleu de capsuni

Blat: Intr-un bol, batem albusurile spuma, cu un praf de sare. Adaugam zaharul tos si mixam pana obtinem o bezea stralucitoare. Nucile trebuie sa fie maruntite. Eu le-am batut intr-un...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 21.03.2011, 15:38
vreau si eu o bucatica
la 21.03.2011, 15:50
Dai la toti vizitatorii ?
la 08.05.2011, 13:07
la 15.09.2011, 12:32
la 27.06.2021, 08:50

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking