Ingrediente
- 1/2 de cozonac cu cacao,nuci si stafide
- Crema:
- 500 ml lapte
- 1/2 cana zahar
- 3 linguri amidon
- 150 gr unt
- 1 fiola esenta de rom
- 3 linguri cacao
- Sirop:
- 1-2 pahare de apa
- 4-5 linguri zahar pudra
- 3 fiole de esenta de rom
- Ptr ornat:
- pudra de alune de padure
- figurine din ciocolata
Mod de preparare
Se feliaza cozonacul. Feliile se pun intr-o tava de yena, una langa alta.
Se insiropeaza (ingredientele ptr sirop se amesteca bine pana se topeste zaharul).
Se face crema astfel:se fierbe laptele cu zaharul,din compozitia asta se pun intr-un bol cateva linguri si se dizolva amidonul.
Se toarna amidonul peste lapte si se fierbe pana se ingroasa,apoi se adauga cacaoa.
Se ia de pe foc si se adauga untul si esenta de rom.
Se pune jumatate din aceasta crema peste feliile de cozonac insiropate, apoi se pune iar un strat de cozonac,se insiropeaza.
Deasupra se pune restul de crema si se presara pudra de alune de padure(sau nuci,migdale,dupa preferinte).
Se da la rece si se poate portiona.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din rest de cozonac" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|