Prajitura din rest de cozonac

Postat de comanligia in Prajituri
5 Ian 2014 | 13869 vizualizari
Prajitura din rest de cozonac

Pentru ca am primit un cozonac foarte bun,facut in casa de draga noastra matusa,mi-a mai ramas din el si am incercat aceasta reteta,si asta a iesit :)

Ingrediente

  • 1/2 de cozonac cu cacao,nuci si stafide
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 1/2 cana zahar
  • 3 linguri amidon
  • 150 gr unt
  • 1 fiola esenta de rom
  • 3 linguri cacao
  • Sirop:
  • 1-2 pahare de apa
  • 4-5 linguri zahar pudra
  • 3 fiole de esenta de rom
  • Ptr ornat:
  • pudra de alune de padure
  • figurine din ciocolata

Mod de preparare

Se feliaza cozonacul. Feliile se pun intr-o tava de yena, una langa alta.

Se insiropeaza (ingredientele ptr sirop se amesteca bine pana se topeste zaharul).

Se face crema astfel:se fierbe laptele cu zaharul,din compozitia asta se pun intr-un bol cateva linguri si se dizolva amidonul.

Se toarna amidonul peste lapte si se fierbe pana se ingroasa,apoi se adauga cacaoa.

Se ia de pe foc si se adauga untul si esenta de rom.

Se pune jumatate din aceasta crema peste feliile de cozonac insiropate, apoi se pune iar un strat de cozonac,se insiropeaza.

Deasupra se pune restul de crema si se presara pudra de alune de padure(sau nuci,migdale,dupa preferinte).

Se da la rece si se poate portiona.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din rest de cozonac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu caise

Postat de camelia75

Prajitura cu caise

1.Mixati untul la temperatura camerei cu zaharul si zaharul vanilat pana capata consistenta unei creme. 2.Adaugati ouale si mixati bine. 3.Amestecati faina cernuta cu praful de copt...

Citeste continuarea

Prajitura cu visine, frisca si ciocolata

Postat de timea

Prajitura cu visine, frisca si ciocolata

Blat: Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul alternand cu cate o lingura de apa fierbinte. Urmeaza apoi galbenusurile frecate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.01.2014, 21:59
vaaaiii cat de bine arata!!
la 05.01.2014, 22:02
super
la 05.01.2014, 22:04
la 05.01.2014, 22:07
ce prajitura buna !
la 05.01.2014, 22:32
bun, bravo buna idee

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking