Prajitura din rest de cozonac

Postat de comanligia in Prajituri
5 Ian 2014 | 13869 vizualizari
Prajitura din rest de cozonac

Pentru ca am primit un cozonac foarte bun,facut in casa de draga noastra matusa,mi-a mai ramas din el si am incercat aceasta reteta,si asta a iesit :)

Ingrediente

  • 1/2 de cozonac cu cacao,nuci si stafide
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 1/2 cana zahar
  • 3 linguri amidon
  • 150 gr unt
  • 1 fiola esenta de rom
  • 3 linguri cacao
  • Sirop:
  • 1-2 pahare de apa
  • 4-5 linguri zahar pudra
  • 3 fiole de esenta de rom
  • Ptr ornat:
  • pudra de alune de padure
  • figurine din ciocolata

Mod de preparare

Se feliaza cozonacul. Feliile se pun intr-o tava de yena, una langa alta.

Se insiropeaza (ingredientele ptr sirop se amesteca bine pana se topeste zaharul).

Se face crema astfel:se fierbe laptele cu zaharul,din compozitia asta se pun intr-un bol cateva linguri si se dizolva amidonul.

Se toarna amidonul peste lapte si se fierbe pana se ingroasa,apoi se adauga cacaoa.

Se ia de pe foc si se adauga untul si esenta de rom.

Se pune jumatate din aceasta crema peste feliile de cozonac insiropate, apoi se pune iar un strat de cozonac,se insiropeaza.

Deasupra se pune restul de crema si se presara pudra de alune de padure(sau nuci,migdale,dupa preferinte).

Se da la rece si se poate portiona.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din rest de cozonac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert alivanca

Postat de mirela0911

Desert alivanca

Prima data se pregateste mamaliga. Intr-o oala cu fundul dublu se pune laptele la fiert. Se adauga untul, sarea si zaharul vanilat. Cand incepe sa fiarba se toarna in ploaie faina de malai si se...

Citeste continuarea

Rulada din albusuri cu crema de cocos si ciocolata

Postat de mirela0911

Rulada din albusuri cu crema de cocos si ciocolata

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand s-au facut spuma se adauga zaharul pe rand, apoi zaharul vanilat si se mixeaza bine pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Separat se amesteca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.01.2014, 21:59
vaaaiii cat de bine arata!!
la 05.01.2014, 22:02
super
la 05.01.2014, 22:04
la 05.01.2014, 22:07
ce prajitura buna !
la 05.01.2014, 22:32
bun, bravo buna idee

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking