Prajitura de vis

Postat de postavaru in Prajituri
2 Mai 2013 | 26963 vizualizari
Prajitura de vis

Nu eu am numit-o asa ci Mirela, de la care am preluat aceasta prajitura minunata. Mi-am propus de multa vreme sa o incerc, dar am asteptat o ocazie speciala. Pai si ce poate fi mai special decat 6 ani de vis petrecuti alaturi de jumatatea mea. Cand toata lumea sarbatorea Floriile, noi mai adaugam un an de convietuire "pasnica" :). Iar daca anii au fost de vis, si prajitura trebuia sa fie pe masura :). La multi ani noua... iar pentru urmatorii ani imi doresc doar sanatate si intelegere!!!

Ingrediente

  • Foi:
  • 10 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 10 linguri zahar
  • 100 g nuca de cocos
  • 3 linguri faina
  • Crema:
  • 10 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 4 linguri lapte
  • 400 g unt sau cub Rama
  • In plus avem nevoie de:
  • ~20 de biscuiti simplii
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 4 linguri ulei
  • Sirop:
  • 3 linguri zahar
  • 50 ml apa
  • 3 linguri coniac

Mod de preparare

Incepem cu pragatirea foilor. Din ingredientele de mai sus coacem doua foi. Fie facem aluatul si il impartim sau impartim ingredientele de la inceput.

Mixam albusurile cu un praf de sare iar apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste iar spuma luceste. Amestecam nuca de cocos cu faina si o adaugam usor in spuma de albus. Amestecam usor, cu miscari de jos in sus pana se incorporeaza.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (25x35 cm), nivelam si coacem la foc potrivit pana se rumeneste foarte usor la suprafata. Se coc foarte repede, pentru ca sunt destul de subtiri.

Pentru crema mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc apoi le fierbem pe aburi pana se ingroasa (5-10 minute), amestecand continuu. Dam deoparte si lasam la racit.
Mixam untul la temperatura camerei pana cand devine spumos apoi adaugam treptat crema de galbenus si mixam pana se incorporeaza si devine o crema fina. Impartim crema in trei parti egale.

Pentru sirop caramelizam zaharul apoi il stingem cu apa si amestecam pana se topeste caramelul. Lasam sa se raceasca iar apoi adaugam coniacul.

Pe un platou asezam un blat iar apoi intindem o parte de crema, in strat uniform. Trecem biscuitii prin sirop si ii asezam peste crema.

Ciocolata o topim impreuna cu uleiul iar apoi o intindem in start uniform peste biscuiti.

Dam prajitura la congelator pentru 5 minute, atat cat sa se intareasca ciocolata.
Peste stratul de ciocolata urmeaza a doua parte din crema iar apoi blatul de nuca de cocos. Peste blat intindem ultima parte de crema si nivelam.

Ornam cu aschii de ciocolata si dam la frigider pentru 2-3 ore iar apoi putem taia prajitura.

Va garantez ca este o prajitura foarte fina si delicioasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de vis" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (45)
Retete similare

Prajitura Vis de cocos

Postat de AndrutzaP

Prajitura Vis de cocos

Blat Albusurile de bat cu zaharul spuma tare. Cele 3 linguri de zahar si zeama de lamaie se adauga pe rand, mixand incontinuu. La sfarsit spuma trebuie sa fie foarte tare ( sa nu cada din...

Citeste continuarea

Desert prajitura ''vis de seara''

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura ''vis de seara''

Foi : Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare. Separat, mixam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam margarina si omogenizam bine. Napolitanele le bagam la robot si le maruntim, apoi le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.05.2013, 11:27
la 02.05.2013, 11:30
Chiar arata de vis!
la 02.05.2013, 11:30
foarte frumoasa prajiturica!
la 02.05.2013, 11:32
Cunosc reteta,dar inca sta in asteptare Cred ca a fost o bunatate.La multi ani voua!Sa traiti inca muuuuuuulti ani fericiti !
la 02.05.2013, 11:32
super

Vezi toate comentariile (45)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking