Prajitura desteapta

Postat de Constelatialeu in Prajituri
21 Ian 2013 | 79231 vizualizari
Prajitura desteapta

Recunosc ca am fost suspicioasa cand m-am apucat sa o fac,chiar am zis ca asta doar face pe desteapta si ma pune pe mine sa prapadesc ingredientele.Dar m-am inselat,chiar e desteapta.

Ingrediente

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 125 g margarina rama
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 5 linguri faina
  • 1/2 l lapte

Mod de preparare

Margarina cu zaharul se topesc pe baie de abur si se lasa la rece. Galbenusurile se freaca cu zaharul vanilat, albusurile se bat spuma tare. Se adauga in galbenusuri margarina (inca calduta), apoi faina, laptele rece si albusurile batute spuma. Se amesteca incet pana devine o compozitie omogena. Se unge o tava mijlocie (daca tava-i mare se dubleaza cantitatile) in care se toarna compozitia. Se da la cuptor cu focul foarte mic, se pune tava pe treapta cea mai de sus a cuptorului si se lasa la cuptor o ora, nu se deschide cuptorul.

Se pudreaza cu zahar cat este calda si se taie rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura desteapta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de prajitura imposibila

Postat de ianculubita

Reteta de prajitura imposibila

Pentru caramel, se topeste zaharul intr-un vas, dupa ce s-a topit bine, se adauga apa cu atentie, apoi se lasa la fiert pana se topeste si se ingroasa putin. Se rastoarna imediat in forma de...

Citeste continuarea

Desert prajitura desteapta cu ciocolata

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura desteapta cu ciocolata

Ouale sa fie la temperatura camerei, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare. Se topeste ciocolata pe baie de aburi, untul se pune intr-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.01.2013, 16:06
deci ai comis si "desteptaciunea'
la 21.01.2013, 16:07
Am comis-o si pe asta...
la 21.01.2013, 16:07
Ştiu cum e, facem şi noi des. Dar mai deşteaptă ar fi să se facă singură, nu doar să se aleagă pe straturi
la 21.01.2013, 16:08
Inca nu-i asa desteapta,sa se faca singura...cica trebuie sa mai merga pe la scoli inalte...
la 21.01.2013, 16:09
Padre

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking