Ingrediente
- Ingrediente
- 8 ouă
- 225 g făină
- 250 g unt
- două linguri cu apă
- 1 litru de lapte călduț
- coaja de la o lămâie
- 300 g de zahăr
- 2 pliculețe zahăr vanilinat
- zahăr pudră pentru pudrat
- un praf de sare
Mod de preparare
Cele 250 g de unt se pun la topit, după care se lasă să se răcească puțin.
Într-un castron încăpător punem gălbenușurile, zahărul, vanilia și cele două linguri de apă, mixându-le pentru a le omogeniza. În compoziția obținută, adăugăm untul topit și ușor răcit. Mixăm, după care presărăm făina ( de preferat cernută ) și mixăm din nou până când se încorporează complet. Adăugam laptele și coaja de lămâie, după care albușurile bătute spumă cu un praf de sare, de data aceasta amestecând ușor cu telul.
Nu vă speriați!!! Știu că ați obținut o compoziție ciudată pentru o prăjitură. Ceva în genul unei supe cremă. :)) Perfect, este exact ceea ce trebuie!
Acum, puneți mâna pe tava și hârtia de copt. :) Știți ce aveți de făcut: puneți hârtia în tavă, apoi compoziția rezultată.
Și-acummm, cu tava la cuptor! Timp de o oră, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, prăjitura se va alege singură iar surpriza de la final va fi una pe măsură!
O cremă densă, între două foi delicioase!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura Deșteaptă" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|