Prajitura desteapta

Postat de nadina73 in Prajituri
16 Apr 2010 | 13884 vizualizari
Prajitura desteapta

o prajitura usor de facut si nu e scumpa "zic eu"

Ingrediente

  • pt o tava mare
  • 12 oua
  • 1,5 litri lapte
  • 13 linguri de faina
  • 13 linguri de zahar
  • 5 vanilii
  • zahar pudra pt decor
  • un varf de cutit de sare
  • 1 lingura  de unt pt uns tava

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat cu putina sare

Galbenusurile ,zaharul si vanilia se amesteca bine apoi se pune faina si treptat laptele sa nu se faca cocoloase,iar in final se amesteca cu albusurile batute spuma.

Se unge o tava cu unt (de data acesta nu se pune nici folie nici hartie)si se toarna compozitia ,apoi se da la cuptor pentru 80-90 minute la 140-150 grade dar daca se poate numai jos nu  si partea de sus ,altfel se va rumeni foarte tare.

Cand s-a racit se pudreaza cu zahar pudra si se taie si se mananca cu o poftaaaaaaaaaaaaaa

Se alege singura crema si va ramane ca o foaie  apoi crema si iar foaie(privita din lateral)

PS:Dupa ce o scoateti din cuptor trebuie lasata cel putin 2-3 ore altfel nu se taie bine,de obicei eu o fac seara si atunci dimineata o tai foarte bine si evit dicutiile cu pofticiosi mei care nu au rabdare

Si sa nu uit trebuie folosita o tava inalta fiindca creste foarte mult isi dubleaza aproape volumul la copt dupa care scade

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura desteapta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de prajitura imposibila

Postat de ianculubita

Reteta de prajitura imposibila

Pentru caramel, se topeste zaharul intr-un vas, dupa ce s-a topit bine, se adauga apa cu atentie, apoi se lasa la fiert pana se topeste si se ingroasa putin. Se rastoarna imediat in forma de...

Citeste continuarea

Desert prajitura desteapta cu ciocolata

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura desteapta cu ciocolata

Ouale sa fie la temperatura camerei, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare. Se topeste ciocolata pe baie de aburi, untul se pune intr-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.04.2010, 18:39
wooow.....super arata si stiu ca e buna ca o faceam si eu mai demult....
la 16.04.2010, 19:10
mama ce bn arata, felicitari!!!si eu am mancat
la 16.04.2010, 19:15
e super buna madi asa e
la 16.04.2010, 19:15
multumesc pusik mult
la 16.04.2010, 19:20
arata foarte bine si eu am facut-o acum 1 an aproape tot de aici de pe forum de la reteta lui bunica dar am pus atunci coaja de lamaie.

cum faci decorul la praji nadina ai sabloane sau le faci/decupezi tu?

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking