Ingrediente
- 5 oua
- 1praf de sare
- 150 gr. zahar
- 500 ml lapte la temperatura camerei
- 150 gr. ciocolata amaruie
- 5 linguri faina
- 1 esenta de rom
- 1 lingura zahar pudra (pentru pudrat)
Mod de preparare
Separam albusurile de galbenusuri.
Batem albusurile spuma cu un praf de sare.
Galbenusurile le frecam cu zaharul.
Ciocolata o topim la foc mic in 50 ml lapte.
Adaugam ciocolata topita peste galbenusurile mixate cu zahar.
Adaugam si laptele (la temperatura camerei), apoi esenta de rom.
Mixam totul cu faina, la final adaugam albusurile batute spuma.
Acestea se incorporeaza folosind o lingura.
Turnam compozitia obtinuta in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Dam tava la copt pentru o ora la foc redus.
Dupa ce se raceste se portioneaza si se serveste pudrata cu zahar.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura desteapta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|