Prajitura din foi de napolitane cu doua creme

Postat de Sidy in Prajituri
28 Aug 2010 | 15115 vizualizari
Prajitura din foi de napolitane cu doua creme

Nu demult Nadina 73 a facut ceva asemanator si mi-a adus aminte de aceasta reteta care noua ne place mult si pe caldurile astea nu mai trebuie sa pornesti cuptorul.... Asa ca m-am apucat de lucru si va arat ce a iesit... Trebuia sa las prajitura la rece pina a doua zi dar toti ai casei ma intrebau ca inca nu e gata ? Asa ca am taiat-o mai repede decat trebuia.

Ingrediente

Pentru crema 1:

  • 7 galbenusuri
  • 200 g zahar praf
  • 250 g unt
  • 1 plic zahar vanilat

Pentru crema 2:

  • 7 albusuri
  • 200 g zahar
  • 250 g nuca macinata
  • esenta de rom

Mod de preparare

Preparam crema 1 astfel: galbenusurile cu zaharul se freaca bine pe baia de aburi( eu le-am facut in oala de lapte cu pereti dubli)pina se ingroasa. Se ia de pe foc si se pune la racit.
Dupa ce e rece se amesteca cu untul si zaharul vanilat pina se omogenizeaza.
Crema 2 se face astfel: se bat albusurile bine, se adauga zaharul si se amesteca bine pe baia de aburi( oala de lapte)pina se obtine o bezea pe care o amestecam cu nuca. Lasam sa se raceasca apoi adaugam esenta de rom.
Montarea prajiturii se face astfel:
punem pe o tava prima foaie de napolitana, intindem apoi 1/2 din prima crema, punem a doua foaie de napolitane, urmeaza 1/2 din crema 2, a treia foaie de napolitane, utmatoarea crema de vanilie, a patra foaie de napolitane , crema ramasa cu nuca si deasupra se pune ultima foaie.
Acoperim foile de napolitana cu un prosop pe care punem o alta tava pe care se aseaza o cratita cu apa.
Lasam prajitura cu greutatea pe ea , pina a doua zi, la frigider ,cand o putem taia.
Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din foi de napolitane cu doua creme" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura Lamaita cu miere de albine si glazura de ciocolata alba

Postat de anuta

Prajitura Lamaita cu miere de albine si glazura de ciocolata alba

Pentru foi se pun la fiert uleiul cu laptele si zaharul iar dupa cateva clocote adaugi mierea,bicarbonatul si amesteci bine.Dai de pe flacara si adaugi cele 2 oua batute bine si turnate in fir...

Citeste continuarea

Tarta cu branza si capsuni

Postat de simona72

Tarta cu branza si capsuni

Pregatim blatul : punem intr-un robot de bucatarie brinza de vaci, oul, uleiul, zaharul, vanilia si amestecam putin cit sa se incorporeze toate. Adaugam in vasul din robot faina amestecata cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.08.2010, 19:18
primaaaa...si pap sa stii
la 28.08.2010, 19:58
vreau si eu...............
la 28.08.2010, 20:23
Nu papati fara mine!!
la 28.08.2010, 22:54
place!dai?
la 29.08.2010, 08:56
Dau la toata lumea cu cea mai mare placere, ca este de unde....

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking