Prajitura Dorina

Postat de mirela0911 in Prajituri
25 Feb 2011 | 13733 vizualizari
Prajitura Dorina

Am rasfoit caietul meu cel vechi cu retete si am dat peste aceasta prajitura si am zis gata, o execut. E ziua sotului meu azi si trebuia sa duca la servici praji si gustari, asa ca am trecut la treaba.

Ingrediente

  • Pt.foi:
  • 2 oua intregi
  • 1 lg miere de albine
  • 50 g margarina
  • 100 g zahar
  • 400 g faina
  • 1 lgt amoniac
  • 50 ml lapte
  • Pt. crema: 
  • 500ml lapte
  • 5 lg faina
  • un pachet unt
  • 200g zahar pudra
  • 2 lgt cacao
  • 1 esenta vanilie
  • Pt.glazura:
  • 7 lg zahar pudra
  • 2 lg cacao
  • 2 lg ulei
  • 3 lg apa clocotita
  • 1 lg unt

Mod de preparare

Foile: se pun ouale, mierea, zaharul si margarina intr-un vas si se amesteca pe baia de aburi pana se topeste compozitia. Se lasa la racit, dupa care se adauga faina, amoniacul dizolvat in laptele caldut, si se face un aluat din care se coc pe dosul tavii 4 foi (in jur de 7-8 minute pt. fiecare foaie).

Crema: laptele si faina se fierbe pe soba si se amesteca pana devine o pasta omogena si cu consistenta groasa. Se lasa la racit. Intre timp, untul cu zaharul pudra se freaca bine. Dupa ce s-a racit prima se amesteca impreuna bine si se impart in 3 parti. In doua din ele se pune cate o lgt de cacao, iar in cealalta se pune esenta de vanilie.

Se umplu foile, un rand cacao, unul vanilie si iar cacao. Deasupra se pune glazura.

Glazura: toate ingredientele se pun pe foc si se fierb pana se topeste zaharul.

Se lasa la rece cateva ore bune. Eu am facut-o ieri pe la amiaza ca sa fie buna pe azi pe cand trebuia sa o duca sotul la servici.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Dorina" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert Tiramisu cu zmeura si sampanie

Postat de RuxyRux

Desert Tiramisu cu zmeura si sampanie

Zmeura aleasa, spalata si scursa, se pune intr-un bol, se adauga peste ea zaharul( 5 linguri), vanilia, sampania si sucul de portocala si se pune la frigider. Intr-un craticioara se pun...

Citeste continuarea

Desert mini tarte cu cirese

Postat de merisor67

Desert mini tarte cu cirese

Mai întâi, pregătim umplutura de cireșe. Îndepărtăm sâmburii de la cireșe și le punem într-un bol. Adăugăm zahărul peste ele, le amestecăm și le dăm...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.02.2011, 16:04
La multi ani sotului!
la 25.02.2011, 16:06
Superb...sa-ti fie sanatos!!!
la 25.02.2011, 16:08
La multi ani sotului !
la 25.02.2011, 16:15
La multi ani ,sotulicului
la 25.02.2011, 16:19
la multi ani sotului

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking