Prajitura dubla cu visine

Postat de RuxyRux in Prajituri
21 Mai 2012 | 7941 vizualizari
Prajitura dubla cu visine

O prajitura dubla cu visine, gem de visine si frisca dupa care te topesti de placerea gustului...

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 100 gr amidon
  • 275 de gr. zahar
  • 150 gr unt
  • 50 ml ulei
  • 10 oua
  • 300 gr iaurt
  • vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • 1 kg visine( curatate de samburi)
  • gem de visine
  • frisca
  • crema de vanilie

Mod de preparare

Mixati in vasul de mixer pe rand ingredientele, ouale cu zaharul, apoi iaurtul, uleiul si untul topit, vanilia, faina, amidonul si sarea plus praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Tapetam o forma mare rotunda de tort cu foaie de copt si turnam jumatate din compozitie deoarece vom coace doua prajituri.

Punem o jumatate de kg de visine deasupra si coacem la cuptorul incins la 180 de grade pentru aproximativ 35-40 de minute. Verificam cand este gata cu scobitoarea.

Repetam si pentru celalat blat aceeasi operatiune. Racim prajiturile.

Intre timp batem frisca si preparam crema de vanilie( aici avem libertatea de a alege ce fel de crema dorim eu nu am sa va mai dau exact reteta ci orientativ am sa va spun ca am facut-o din 3 oua, vanilie, , aprox 1/2 cana de zahar pudra, in jur de 1 cana si jumatate de smantana pentru frisca in combinatie cu lapte  si cateva linguri de amidon( 2-3 )

Batem si frisca. Putem insiropa daca dorim aceasta prajitura eu nu am facut acest lucru, sau putem sa o servim ca pe o prajitura simpla cu visine( injumatatind reteta)  fara o mai combina cu crema de vanilie sau frisca ci doar pudrata.

Punem pe un platou primul blat racit, deasupra crema de vanilie si deasupra ei gemul de visine, apoi din nou blat si deasupra frisca pe care vom face valuri cu lingura.

Lasam cateva ore la frigider apoi ne bucuram cu cei dragi de acest deliciu...

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura dubla cu visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (58)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura Intercontinental

Postat de mirela0911

Desert prajitura Intercontinental

Foile: Pentru o foaie am folosit 3 albusuri batute spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand cele 3 lg de zahar si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Intr-un bol se amesteca cele 3 lg de...

Citeste continuarea

Pandispan cu fructe si crema fina de branza

Postat de diaconta

Pandispan cu fructe si crema fina de branza

Am pregatit mai întâi pandispanul. Am separat albusurile de galbenusurile oualor. Am mixat albusurile cu un praf de sare iar când spuma a devenit mai ferma,am adaugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.05.2012, 19:34
stii cat de mult imi plac mie astea cu visine
la 21.05.2012, 19:48
cu visine si eu vreau
la 21.05.2012, 19:50
Stiu Miti...pup.. la tine ma gandeam cand am preparat-o
la 21.05.2012, 19:50
Cu drag Lia
la 21.05.2012, 19:52
Prajiturile cu visine sunt preferatele mele Tare bine arata

Vezi toate comentariile (58)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking