Ingrediente
Blatul:
- 200 ml apa
- 120 gr unt
- 1 cana faina
- 5 oua
- 1 praf sare
Crema:
- 4 oua
- 500 ml lapte
- 150 gr zahar
- o esenta de rom
- 3 linguri faina+ 1 lingura amidon
- 150 ml frisca gata batuta
- 3 plic vanilie
- 3 linguri cacao
- frisca pentru ornat
sirop de cioco:
Mod de preparare
Blatul :
Topim untul in apa si adugam si sarea.intre timp incingem cuptorul la 190 grade.
Adaugam si faina la compozitia cu unt si amestecam vartos pana se ingroasa.
Lasam la racit.
Adaugam cate un ou la aluat amestecand foarte bine.
Acesta este blatul nostru , pe care il intindem in tava de prajitura cu o spatula si il coacem in jur de 25 de min.
Crema:
Se pune laptele la foc, se adauga vanilia, cacaoa, romul.
Se bat ouale la mixer cu zaharul, faina, amidonul si se toarna in fir subtire peste laptele fierbinte...se amesteca tot timpul pentru ca se va umfla asa ca va trebui sa avem un vas mai mare in care preparam crema. Lasam la foc mic, cu mare grija amestecand permanent 15 min. Luam de pe foc, lasam la racit complet si adaugam usor frisca .
Restul e simplu, Luam blatul racit umplem cu crema, adaugam frisca batuta si ornam dupa dorinta cu sos de cioco....e minunata!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ecler" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|