Prajitura fina cu rom si gem de caise

Postat de katty in Dulciuri
2 Noi 2014 | 7317 vizualizari
Prajitura fina cu rom si gem de caise

Pe cat este de simpla , pe atat este de buna aceasta prajitura .

Ingrediente

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • un borcan gem de caise
  • 300 gr unt
  • 3 linguri zahar pudra
  • o mana stafide
  • 100 ml rom
  • 2 linguri cacao
  • 200 gr nuca macinata+pentru decor

Mod de preparare

Incepem cu blatul . Separam oule . Batem albusurile spuma tare cu sarea , apoi adaugam zaharul . Batem in continuare pana capata consistenta unei smantani . Amestecam galbenusurile cu uleiul si turnam peste albusuri. Mixam compozitia .Cernem faina deasupra impreuna cu praful de copt  si amestecam usor cu o lingura de lemn . Turnam compozitia intr-o tava si o dam la cuptor pana trece proba scobitorii .Scoatem prajitura si o lasam sa se raceasca  , apoi o taiem in doua parti inegale . Partea mai groasa o asezam pe un blat de lemn si o ungem cu gem de caise .
Partea mai subtire o punem in robot si o maruntim bine .
Punem stafidele la inmuiat in rom , amestecand din cand in cand , astfel ca stafidele sa fie bine hidratate (sau romate)
Batem untul la temperatura camerei cu zaharul pudra . Adaugam cacao , nuca macinata  si blatul maruntit . Mixam bine compozitia . La sfarsit adaugam stafidele  cu rom cu tot (daca nu a fost absorbit in totalitate) . 
Intindem crema peste gemul de caise .
Deasupra punem nuca macinata si dam prajitura la rece pentru cel putin o ora . Portionam prajitura inainte de servire .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fina cu rom si gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Placintute pentru pachetel

Postat de privatelaura

Placintute pentru pachetel

Pregatim o maia din drojdie, un praf de sare si o lingurita de zahar. Adaugam o cana cu lapte si lasam sa se activeze drojdia. Restul de lapte se incalzeste usor si se adauga untul in el, se lasa...

Citeste continuarea

Desert pasca cu ciocolata si branza, fara zahar

Postat de rocsi_1612

Desert pasca cu ciocolata si branza, fara zahar

Aluatul: Ciocolata cu laptele le puneti la topit, apoi lasati sa se racoreasca. Intr-un vas puneti untul de la temperatura camerei, oul si indulcitorul, le mixati. Adaugati amestecul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.11.2014, 20:28
la 03.11.2014, 03:50
Bună
la 03.11.2014, 08:02
Foarte buna!
la 03.11.2014, 08:21
la 03.11.2014, 10:09

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking