Ingrediente
- 600 g faina
- 250 g margarina
- 4 galbenusuri
- 4 linguri zahar
- 7-8 linguri smantana
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 plic praf de copt
- 1 borcan gem de caise
- 300 g nuca macinata
- 100 g zahar
- esenta rom
- 1 plic zahar vanilat
Mod de preparare
Din produsele de mai sus( pina la praful de copt inclusiv) se face un aluat, care se imparte in 4 si se lasa sa se odihneasca 15-20 minute.
Se tapeteaza o tava cu hirtie de copt, se intinde prima foaie , se presara nuca amestecata cu zahar dupa gust, zahar vanilat si esenta de rom. Se intinde a doua foaie se unge cu gem . Se procedeaza la fel si cu cealalta foaie si se pune nuca cu zahar pe ea.Deasupra ramine a patra foaie goala, pe care o intepam putin cu furculita.
Se baga la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C si se coace pina se rumeneste un pic foaia de deasupra, cam o ora.
Cind e gata , se scoate din cuptor, se pudreaza cu zahar praf sau se glazureaza si se taie in ce forma dorim.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Greta Garbo ( Jerbo)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|