Prajitura Gaby

Postat de antici_gabytza in Prajituri
21 Mar 2013 | 2953 vizualizari
Prajitura Gaby

e o amestecatura de la mai multe retete.asadar iam pus numele meu dar poate ma ajutati voi cu un nume:D

Ingrediente

  • Blat
  • 6 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 2 linguri capuccino
  • 1/2 praf de copt
  • 2 linguri ulei
  • 1 esenta rom
  • un praf de sare
  • Crema
  • 100 ml frisca
  • 50 g crema de branza
  • 1 lingura cacao
  • sirop
  • 100 ml apa
  • 60 g zahar
  • decor
  • frisca
  • capuccino

Mod de preparare

Blatul - Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu praful de sare si 3 linguri zahar. Galbenusurile le amestecam cu restul de zahar pana se formeaza o crema. Rasturam compozitia de galbenusuri peste cea de albusuri. Dupa adaugam faina amestecata cu praful de copt, esenta, lingurile de capuccino, iar la final adaugam uleiul. Rasturnam in tava tapetata cu hatie de copt si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Eu am folosit o tava 27x30. Dupa ce s-a copt lasam sa se raceasca in tava.

Siropul - Caramelizam zaharul si stingem cu apa rece.Lasam sa fiarba pana se topeste zaharul.Dupa lasam sa se raceasca

Crema - Mixam frisca cu crema de branza, iar la sfarsit adaugam cacaoa si mai mixam 2 minute. Dam la frigider 20 minute

Scoatem blatul si il insiropam iar dupa ce l-am insiropat il ungem cu crema si il dam la rece 30 minute.

Dupa ce s-a intarit bine crema il taiem in patratele si incepem sa decoram cu un varf de frisca pudrat cu capuccino deasupra fiecare patratel.

Pofta buna!!!!!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Gaby" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu mousse de ciocolata by Gaby

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu mousse de ciocolata by Gaby

Pregatim blatul cu o zi inainte. Am folosit o tava cu dimensiunile de 35/24 cm Blat : Albusurile cu un praf de sare le batem bine. Apoi mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul,...

Citeste continuarea

Amandine a la Gaby ( rețeta cu nr 900!)

Postat de panacris

Amandine a la Gaby ( rețeta cu nr 900!)

Pentru blat: Se caramelizează zahărul până ce se obține o culoare arămie, gen chilimbar, apoi se stinge cu apa rece, atenție la aburi ;) și se lasă la fiert la foc mic...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.03.2013, 19:08
la 21.03.2013, 19:08
la 21.03.2013, 19:09
ms cris
la 21.03.2013, 19:09
ms raluca
la 21.03.2013, 19:21
As cam manca-o si eu pe Gaby

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking