Prajitura "Gemenii"

Postat de Zamfira in Prajituri
4 Mai 2013 | 38205 vizualizari
Prajitura "Gemenii"

Ingrediente

  • Pandispan:
  • 3 oua
  • 70 g zahar
  • 30 g ciocolata amariue (85%)
  • 5 g cacao
  • 50 g nuci macinate
  • 15 g faina
  • Crema:
  • 120 g unt
  • 120 g zahar
  • 100 ml frisca
  • 80 ml lapte
  • 20 g budinca de vanilie (1/2 pachet)
  • Umplutura krantz
  • 70 g nuci tocate mai marunt si prajite
  • 60 g zahar
  • 100 ml frisca
  • Glazura de ciocolata

Mod de preparare

Pregatirea pandispanului: frecam galbenusurile cu zaharul pana devin putin albicioase, adaugam ciocolata topita, albusurile batute spuma, faina, cacao si nucile macinate. Tapetam o forma de chec cu hartie de copt si turnam aluatul in el. Punem tava in cuptor pentru 20 minute la o temperatura medie.

Pregatim crema: caramelizam zaharul. Amestecam laptele cu frisca si jumatate adaugam la zaharul caramelizat iar cealalta jumatate amesteam cu pudinca de vanilie. Cand zaharul s-a topit adaugam pudinca dizolvata si lasam totul sa fiarba la foc mic pana cand incepe sa se ingroase. Cand crema este rece adaugam untul si o batem crema spuma cu mixerul.

Pandispanul racit il taiem in doua (de-a lungul) si apoi si in doua, astfel vom obtine 4 bucati egale.

Ungem fiecare felie cu crema iar pe doua dintre ele punem umplutura ,,krantz", apoi imbinam doua cate doua felii.

Umplutura ,,krantz": caramelizam zaharul, adaugam frisca, lasam sa se topeasca zaharul (la foc foarte mic) apoi adaugam nucile maruntite si prajite, abia dupa ce se raceste putem sa-l punem deasupra cremei.

Deasupra celor doua gemene putem turna glazura de ciocolata sau mixta cioco neagra si alba.

Prajitura trebuie sa stea la rece cateva ore dupa care putem sa o feliem frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Gemenii"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu urda si bezea

Postat de oanapl

Desert prajitura cu urda si bezea

Pentru aluat: Mixezi ouăle cu un praf de sare, apoi adaugi zahărul măcinat și mixezi până când își dublează volumul. Adaugi laptele călduț și uleiul și omogenizezi....

Citeste continuarea

Salam de biscuiţi, reţetă video

Postat de Oana

Salam de biscuiţi, reţetă video

Salam de biscuiţi, reţetă video Pentru inceput rup biscuitii in bucatele. Puteti sa ii maruntiti si la robot, dar sa nu ii sfaramati foarte marunt. Intr-o craticioara amestec zahar si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.05.2013, 18:54
Daca n-ai tripleti nu ma bag...
la 04.05.2013, 18:56
Delicioasa si imi place mult!
la 04.05.2013, 18:58
la 04.05.2013, 19:01
Pentru gemenii mei, nu?
la 04.05.2013, 19:02
delicioasa!!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking