Prajitura impletita

Postat de giorgi in Prajituri
18 Noi 2011 | 9286 vizualizari
Prajitura impletita

O prajitura apreciata de finlandezi este rulada cu fructe de padure. In serile lungi de iarna,langa o cafea ,caci sunt mari consumatori de cafea,e savurata in asteptarea lui Mos Craciun. Denumirea lor e foarte sofisticata asa ca i-am zis 'Prajitura impletita"

Ingrediente

  • 25 gr drojdie
  • 100 gr unt
  • 1 pahar(de apa) cu zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 cana mare cu lapte
  • 2 oua(se poate si unul)
  • cardamom(neaparat)
  • faina cat cuprinde sa iasa un aluat potrivit care se framanta

Mod de preparare

Drojdia se freaca cu putin zahar pana se lichefiaza.Restul de zahar se amesteca cu laptele caldut,ouale,sare,cardamom.Se adauga faina alternand cu untul topit ,caldut.Se framanta un aluat potrivit,nu prea tare,care nu se mai lipeste de mana. Se lasa la crescut 30 min.

Se intinde in foaie dreptunghiulara (sau patrat daca ne place mai mult asa), se cresteaza marginile fasii orizontale. Pe mijlocul foii se pune dulceata de zmeura,afine(sau alta preferata) iar peste ea o crema formata din:

-2 oua

-crema de branza (varianta ideala) sau o smantana mai groasa amestecata cu un plic de budinca de vanilie

-2 linguri de zahar

Se pun marginile peste partea din mijloc pana formam o prajiturica impletita.Se unge deasupra cu ou si se da cu zahar.Exista un zahar special, bucatele mici, pe care nu am reusit sa-l gasesc aici. Am pus din cel obisnuit.

Cu grija se strecoara mainile pe sub prajitura si se pune in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.

Cand s-a rumenit frumos e gata.

Pofta mare!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura impletita" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cu crema mascarpone si vanilie

Postat de Creatsa

Prajitura cu crema mascarpone si vanilie

Pentru blat ,am mixat albusurile spuma cu un praf de sare ,apoi am adaugat treptat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare si lucioasa. Am frecat galbenusurile cu uleiul si le-am adaugat...

Citeste continuarea

Prajitura desteapta

Postat de ralu_ca

Prajitura desteapta

Dupa ce am separat ouale, am spumat galbenusurile impreuna cu zaharul, am adaugat untul topit, dar racit, esenta, faina si am omogenizat bine. Apoi am turnat laptele rece pana ce am obtinut un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.11.2011, 21:51
nu poti sa rezisti in fata unei asemenea prajituri...cred ca este foarte delicioasa!!!
la 18.11.2011, 22:04
ce bine arata
la 18.11.2011, 22:07
waww ..ce-mi place!!
la 18.11.2011, 22:14
Mmmm ce deliciune
la 18.11.2011, 22:18
si ce culoare

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking