Ingrediente
- BLAT ( maro)
- 5 oua
- 5 linguri rase cu faina
- 5 linguri zahar
- 5 linguri cacao
- Un praf de copt
- CREMA I (galbena)
- 4 galbenusuri
- 250 ml. lapte
- 2 plicuri de zahar vanilinat
- 100 g. zahar
- 4 linguri cu faina
- separat:
- 1 pachet de unt
- 100 g zahar pudra
- CREMA II ( alba)
- 4 albusuri
- 10 linguri cu zahar
- 2 plicuri cu zahar vanilinat
Mod de preparare
BLAT ( maro)
Se bat bine si se coc in tava unsa si tapetata cu faina, la foc potrivit, 30 min.
CREMA I (galbena)
Se amesteca ingredientele ( mai putin untul) pana obtinem un sos galben pe care il batem pe o plita ( nu direct pe flacara) pana da cateva clocote. Racim si incorporam untul frecat cu 100 g. zahar pudra . Intindem crema galbena peste blat.
CREMA II ( alba)
Se bat pe o plita incinsa ( sau la bain-marie) pana obtinem o spuma in care sta telul drept. Se toarna fierbinte peste crema galbena si dam la frigider pana a doua zi, cand blatul devine insiropat de la cele doua creme.
Se taie in romburi sau patrate.
E delicioasa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "INGHETATA" in 3 culori" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|