Prajitura "INGHETATA" in 3 culori

Postat de Ina in Prajituri
16 Apr 2010 | 46125 vizualizari
Prajitura  "INGHETATA"  in 3 culori

Aceasta reteta a fost culeasa de la Corina Chiriac, pe cand modera emisiuni la Tele7abc. Insiropata si deosebit de aromata.

Ingrediente

  • BLAT ( maro)
  • 5 oua
  • 5 linguri rase cu faina
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri cacao
  • Un praf de copt
  • CREMA I (galbena)
  • 4 galbenusuri
  • 250 ml. lapte
  • 2 plicuri de zahar vanilinat
  • 100 g. zahar
  • 4 linguri cu faina
  • separat:
  • 1 pachet de unt
  • 100 g zahar pudra
  • CREMA II ( alba)
  • 4 albusuri
  • 10 linguri cu zahar
  • 2 plicuri cu zahar vanilinat

Mod de preparare

BLAT ( maro)

Se bat bine si se coc in tava unsa si tapetata cu faina, la foc potrivit,  30 min.

CREMA I (galbena)

      Se amesteca ingredientele ( mai putin untul) pana obtinem un sos galben pe care il batem pe o plita ( nu direct pe flacara) pana da cateva clocote. Racim si incorporam  untul frecat cu 100 g. zahar pudra . Intindem crema galbena peste blat.

CREMA II ( alba)

       Se bat pe o plita incinsa ( sau la bain-marie) pana obtinem o spuma in care sta telul drept. Se toarna fierbinte peste crema  galbena si dam la frigider pana a doua zi, cand blatul devine insiropat de la cele doua creme.

     Se taie in romburi  sau patrate.

     E delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "INGHETATA" in 3 culori" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu blat din albusuri cu nuca si crema de ciocolata

Postat de oanapl

Desert prajitura cu blat din albusuri cu nuca si crema de ciocolata

Se mixează bine albușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul măcinat, până capătă consistența unei smântâni groase. Se adaugă nuca macinată, făina și se amestecă...

Citeste continuarea

Prajitura cu mere si glazura de ciocolata

Postat de oanapl

Prajitura cu mere si glazura de ciocolata

Cureti merele de coaja, le razuiesti pe razatoarea mare, apoi le pui intr-o cratita impreuna cu 50 ml apa si 150 g zahar si le lasi sa fiarba timp de 10 minute. In acest timp, dizolvi budincile in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.04.2010, 22:18
cred ca e foarte bunuta
la 16.04.2010, 22:20
la 16.04.2010, 22:53
la 16.04.2010, 23:53
Ce bunuta rivka?E buna rau, rau de tot!
la 17.04.2010, 00:01
cred si io ca-i delicioasa.arata super!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking