Prajitura Inghetata - Reteta unui desert delicios si cremos

Postat de crinined in Prajituri
13 Iul 2014 | 84311 vizualizari
Prajitura Inghetata - Reteta unui desert delicios si cremos

Prajitura Inghetata - Reteta unui desert delicios si cremos. O prajitura deosebita, extrem de delicioasa si eleganta. Straturi delicioase de crema se imbina de minune cu blatul pufos.  Pentru Prajitura Inghetata - Reteta unui desert delicios si cremos ai nevoie de ingredientele urmatoare: oua, zahar, faina, iaurt, lapte, margarina.

Ingrediente

  • Ingrediente Prajitura Inghetata - Reteta unui desert delicios si cremos
  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • un varf cutit bicarbonat
  • un varf cutit sare
  • 2 linguri cacao
  • zeama de lamaie
  • 2 linguri iaurt
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • o fiola esenta de rom
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 250 gr margarina rama
  • 2 linguri zahar
  • 160 gr zahar pudra vanilat
  • 2 linguri faina
  • Spuma:
  • 4 albusuri
  • 3 plicuri zahar pudra vanilat (240 gr)
  • ciocolata rasa pentru decor

Mod de preparare

Cum se prepara

Blat: Albusurile se bat foarte bine spuma, se adauga zaharul, putina zeama din lamaie care ajuta la topirea zaharului, cacaua, un varf mic de cutit cu bicarbonat de sodiu, dizolvat in zeama de lamaie, apoi faina, galbenusurile, iaurtul (sau sana, chefir, ori smantana), si foarte putina sare. Se incorporeaza totul bine.

Se pune aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 30 minute, depinde de cuptor, dupa care facem proba cu scobitoarea, pentru a ne asigura ca este copt. Se lasa apoi la racit.

Sirop: Apa se fierbe cu zaharul. Dupa ce s-a racit se adauga o fiola de esenta de rom.

Crema: Se amesteca galbenusurile cu 2 linguri de zahar, faina, laptele pe baie de aburi pana se ingroasa.  Separat, se freaca un pachet de margarina ( Rama, un cub de 250gr) cu zaharul pudra vanilat, apoi se adauga la crema de galbenusuri racita. Se intinde crema pe blatul insiropat .

Spuma: Se bat bine cele 4 albusuri pe aburi, se adauga cate putin zahar pudra vanilat, pana cand spuma devine foarte consistenta, abia manevrabila cu mixerul. Se intinde spuma, asa calduta, peste crema. Cand s-a racit putin, peste spuma radem ciocolata neagra.

Pentru  reusita, recomand: margarina Rama, zaharul pudra vanilat si esenta fiola dr. Oetker.

Se lasa prajitura la rece cateva ore, apoi se taie cuburi.

Incearca si reteta delicioasa de Prajitura Krem a la Krem cu mascarpone sau Prajitura Ole, un desert delicios si cremos.

Iti recomandam sa incerci si Prajitura Diplomat cu fructe si frisca, un desert savuros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Inghetata - Reteta unui desert delicios si cremos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura dietetica cu caise

Postat de rhapsody

Prajitura dietetica cu caise

1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Batem ouale spuma cu indulcitorul pana cand se deschid la culoare. 3. Punem laptele peste ouale batute si mixam bine. 4. Amestecam taratea de...

Citeste continuarea

Chec cu lamaie si afine

Postat de privatelaura

Chec cu lamaie si afine

Am pornit cuptorul. Intr-un castron, am ras coaja de lamaie, am pus untul si zaharul si am mixat pana s-a transformat intr-o spuma. Am adaugat ouale, incorporand cate unul, apoi am adaugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.07.2014, 19:29
Bun venit!
Superba prajitura ta insa nu este ok cum ai redactat-o.
In casuta ingredientelor scrii cantitatile si in modul de preparare doar pasii urmati.
De data asta ti-o modific eu dar pe viitor te rog sa respecti asta.
Multumesc!
la 13.07.2014, 20:01
Bine ai venit!
la 13.07.2014, 22:14
Va multumesc!
la 14.07.2014, 08:40
la 14.07.2014, 23:12

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking