Prajitura insiropata cu pepene rosu

Postat de Valclaudia in Prajituri
13 Iul 2014 | 4500 vizualizari
Prajitura insiropata cu pepene rosu

Ingrediente

Aluat:

  • 5 oua
  • 1/2 cana miez de nuca macinat
  • 1 cana zahar tos
  • 1 cana ulei
  • 1 cana lapte batut
  • 1 cana gris
  • 2 cani faina alba
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita coaja de portocala confiata
  • 1 lingura fulgi de ciocolata
  • 1 mana fulgi nuca de cocos

Sirop:

  • 200 ml apa
  • zeama de la 1 lamaie
  • 2 cani zahar tos
  • pulpa maruntita de la o felie mare de pepene rosu (cca 400 gr)
  • 1 zahar vanilat

Mod de preparare

Cuptorul se preincalzeste (160 grade)

Se sparg ouale, se mixeaza cu zaharul, cu nuca macinata si zaharul vanilat.

Adaugam uleiul in fir subtire, apoi laptele batut, lingura cu lingura.

Turnam tot grisul, apoi faina (in ploaie); mixam la viteza mica a mixerlui.

Ungem o tava cu ulei, o tapetatam apoi cu faina si turnam amestecul obtinut in tava.

Nivelam,presaram coaja de portocama confiata (maruntita) si fulgi de ciocolata.

Dam prajitura la cuptor si o lasam la copt pana trece testul scobitorii.

Intre timp preparam siropul astfel:  miezul de pepene se pune in vasul robotului cu 1 plic zahar vanilat si se marunteste pana obtinem un nectar mai gros pe care-l punem la foc cu zeama unei lamai, 200 ml apa si 2 cani cu zahar. Lasam sa fiar cca 10minute,apoi stingem focul la sirop.

Dupa ce prajitura a  trecut testul scobitorii, scoatem tava din cuptor, portionam prajitura si turnam tot siropul in tava, dam tava inapoi in cuptor (dupa ce in prealabil am stins focul), si o lasam acolo pana intreg siropul este absorbit de prajitura.

Scoatem tava din cuptor, presaram fulgi de nuca de cocos si dupa racirea completa servim.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura insiropata cu pepene rosu" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Alba ca Zapada

Postat de Oana

Desert prajitura Alba ca Zapada

Incepe mai intai cu crema , sa aiba timp sa se raceasca. Pune laptele la fiert si amesteca intr-un castron faina cu jumatate din cantitatea de zahar. Cand laptele incepe sa fiarba, toarna...

Citeste continuarea

Tarta cu crema de lamaie (reteta video)

Postat de farfuriavesela

Tarta cu crema de lamaie (reteta video)

Intr-un castron punem faina, untul taiat cubulete si foarte rece, sare si zaharul. Cu varfurile degetelor sfaramam untul cu faina, pana cand obtinem o consistenta nisipoasa. Acum este momentul sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.07.2014, 07:59
Foarte interesanta reteta,trebuie incercata
la 13.07.2014, 08:16
Interesant
la 13.07.2014, 08:56
Din asta n-am mai vazut!
la 13.07.2014, 09:09
la 13.07.2014, 10:32

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking