Prajitura Kinder pingui

Postat de Sidy in Prajituri
5 Aug 2010 | 8116 vizualizari
Prajitura Kinder pingui

Pentru ca SilviOara a spus ca ea nu stie care este aceasta prajitura, m-am hotarat sa scriu reteta si sa-i atasez si pozele....

Ingrediente

Pentru cele 2 foi:

  • 10 oua
  • 200 g zahar
  • 2 pachetele zahar vanilat
  • 5 linguri pline cu gris
  • 5 linguri pline cu faina
  • 5 linguri pline cu cacao
  • 5 linguri miere
  • 1si 1/2 praf de copt
  • sare
  • 50 ml lapte
  • 270 ml ulei

Glazura 1

  • 120 g ciocolata menaj
  • 70 g unt
  • 1 lingura apa
  • 2 linguri ulei

Glazura 2

  • 220g ciocolata menaj
  • 100 g unt
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura apa
  • 1 zahar vanilat

Crema

  • 1 l frisca Milli
  • 4 intaritoare frisca
  • 2 linguri miere
  • 1/2 esenta vanilie Dr Oetker
  • 4 linguri zahar praf -daca nu e destul de dulce frisca

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile la mixam bine cu zaharul si zaharul vanilat pina isi dubleaza volumul.Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si grisul. Mixam sa se amestece bine toate, apoi adaugam laptele, uleiul si mierea.Amestecam usor.
Albusurile le batem spuma, bine de tot cu putina sare si le adaugam incet, incet la compozitia cu cacao.
Din amestecul obtinut coacem doua foi pe care le punem in doua tavi tapetate cu hartie de copt si unse cu putin unt.
Introducem foile la cuptorul dinainte incalzit si lasam sa se coaca.
Lasam foile apoi, sa se raceasca in tava.
Preparam glazura 1 amestecand toate ingredientele in oala de lapte cu pereti dubli, pe care o punem pe foc, pina se topeste ciocolata.
Lasam sa se raceasca.
Frisca o batem bine 1 minut apoi adaugam intaritoarele de frisca si mixam bine de tot cateva minute pina se intareste frisca.Adaugam mierea si esenta de vanilie si mixam din nou.
Pe o tava punem prima foaie peste care rasturnam 1/2 crema de frisca, o netezim frumos dupa care punem glazura 1 peste frisca, o nivelam si introducem pentru cateva minute prajitura la congelator sa se intareasca glazura.
Preparam glazura 2 la fel ca si prima si o lasam sa se raceasca.
Scoatem prajitura de la congelator si adaugam cealalta 1/2 de crema de frisca, o nivelam frumos apoi adaugam a doua foaie, cu hartia in sus, desprindem hartia de pe ea si punem a doua glazura.Dam din nou prajitura la congelator cateva minute pina se intareste glazura.
Dupa ce s-a intarit, cu ajutorul unui cutit cu lama lata, inmuiat in apa clocotita , taiem prajitura si o asezam pe farfurie.
Este o prajitura delicioasa....
Pofta mare !

Prajitura este dupa reteta Laurei Laurentiu ,careia ii multumesc foarte mult !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Kinder pingui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura kinder pingui

Postat de Criss

Desert prajitura kinder pingui

Foi : Se separa ouale si albusurile se bat spuma. Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul, pana cand se topesc cristalele de zahar. Separat se amesteca ingredientele uscate (faina, cacao, gris,...

Citeste continuarea

Cuburi "Kinder Pingui"

Postat de Creatsa

Cuburi "Kinder Pingui"

Foi: Intr-un bol incapator am mixat galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana au devenit cremoase,si-au dublat volumul iar zaharul s-a topit. Peste galbenusuri am adaugat mierea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.08.2010, 18:31
Eu prima Portie dubla te rog
la 05.08.2010, 19:04
eu a doua...........da vreau si eu............foarte bine arata si cred ca este un deliciu..............5 furcu...........
la 05.08.2010, 19:05
Si eu am incercat prajiturica.intr-adevar este delicioasa!
la 05.08.2010, 19:53
Sidy,mersi mult,am salvat reteta.Cu prima ocazie o fac si eu ca tare bine arata.
la 05.08.2010, 20:03
Vin si eu la o portie

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking