Prajitura Linzer cu dulceata de gutui si nuca

Postat de dakris in Prajituri
20 Apr 2012 | 39819 vizualizari
Prajitura Linzer cu dulceata de gutui si nuca

Ingrediente

  • Ingrediente pentru o tava de cca 30 x 40 cm
  • 2 oua
  • 1 cana zahar
  • 200 ml iaurt
  • 200 g unt sau margarina
  • 500 g dulceata/gem
  • 1 cana nuca macinata
  • faina cat cuprinde (cca 6 cani)
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de lamaie (optional)
  • 2 lingurite esenta vanilie
  • zahar pudra vanilat pt decor

Mod de preparare

Ouale, untul moale, zaharul, iaurtul si esenta se mixeaza pana se topeste zaharul. Adaugam praful de copt si incorporam faina treptat. Aluatul rezultat e unul tare (de consistenta plastilinei).

¼ din aluat il mai framantam cu cca 2 linguri faina si il introducem in frigider (pt a se rade mai frumos si mai usor).

¾ din aluat il intindem cu un facalet, il asezam in tava peste hartia de copt si il coacem la foc mediu cca 35 min (va fi usor crescut si un pic rumenit). Se scoate din cuptor, se intinde dulceata pe toata suprafata prajiturii. Apoi intindem nuca macinata** si radem restul de aluat (cel din frigider). Se introduce din nou la cuptor pana se rumeneste putin aluatul de deasupra. Scoatem din cuptor, portionam cat este calda (cand de raceste se intareste partea superioara a prajiturii) si presaram zahar pudra vanilat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Linzer cu dulceata de gutui si nuca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de prajitura Ole-Gabi

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura Ole-Gabi

Iata cum se prepara Reteta de prajitura Ole-Gabi Blat : Am folosit o tava cu dimensiune de 25/35 cm tapetata cu hartie de copt, tava cu pereti detasabili. Am separat galbenusurile de albusuri....

Citeste continuarea

Desert rulada cu ciocolata si cafea

Postat de rocsi_1612

Desert rulada cu ciocolata si cafea

Blatul: Separati ouale. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugati zaharul si mixati pana se formeaza o bezea ferma. Incorporati galbenuruile, uleiul si cafeaua. Cerneti faina cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.04.2012, 20:53
prima servita
la 20.04.2012, 20:55
la 20.04.2012, 20:57
super delicioasa
la 20.04.2012, 21:02
o prajiturica pe gustul meu
la 20.04.2012, 21:28
prea buna

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking