Ingrediente
Pentru blat avem nevoie de:
- 8 albușuri
- 6 gălbenușuri
- 8 linguri de zahăr
- 1/2 praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat
- 4 linguri de făină
- 4 linguri de nucă măcinată
Pentru sirop:
- 100 ml apă
- 2 linguri de zahăr
- esență de rom
Pentru cremă:
- 1 pachet și jumătate de unt
- o cană de zahăr pudră
- 2 gălbenușuri
- 3 lingurițe de ness și 3 de cafea măcinată
- 150 g nucă tăiată
Mod de preparare
Albușurile le-am bătut spumă împreună cu cele 6 linguri de zahar până se formeză un moț pe paletele mixerului :)) apoi se adaugă gălbenușurile frecate cu 2 linguri de zahăr, plicul de zahăr vanilat, nuca măcinată și se cerne făina amestecată cu praful de copt.
Se amestecă încet cu o paletă sau o lingură de lemn, prin răsturnare, ca să încorporeze cât mai mult aer în aluat.
Acesta l-am turnat într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină și l-am dat la cuptor la foc potrivit pentru 25-30 minute (să nu uitați să-l încercați cu scobitoarea).
Pentru sirop am pus să fiarbă apa, esența de rom și zahărul doar până acesta din urmă se topește. Cât blatul este încă cald se însiropează și se lasă deoparte să se răcească.
Pentru cremă am frecat untul cu zahărul pudră, apoi se adaugă cele 2 gălbenușuri, amestecând bine după fiecare. Nuca tăiată se prăjește ușor fără ulei într-o tigaie non aderentă și se lasă să se răcească. După ce s-a răcit am adăugat-o împreună cu nessul și cafeaua măcinată în compoziția de unt și le-am amestecat bine. Să nu vă impacientați dacă crema are un aspect "tăiat", acesta se datoreză apei din unt, aspect care dispare după ce prăjitura stă la frigider.
Crema se întinde peste blatul însiropat și răcit, iar peste se rade ciocolată. Prăjitura se acoperă cu folie de aluminiu și se dă la frigider pentru câteva ore să se întărească crema, apoi se poate tăia și servi.
Să aveți poftă bună!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură Margareta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|