Prajitura marmorata cu gem de piersici

Postat de pusikmea in Prajituri
3 Apr 2012 | 7560 vizualizari
Prajitura marmorata cu gem de piersici

Astept sa vina primavara, poate o mai imbunez cu prajiturica asta :D Din aceleasi ingrediente se poate pregatii si checul sau un padispan.

Ingrediente

  • 5 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 17 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 pastaie de vanilie ( din care folosim doar semintele)
  • pentru compozitia de cacao
  • 2 linguri de cacao
  • 1 linguri de lapte
  • o lingura de unt/margarina
  • 1 lingura zahar
  • gem de piersici sau de care va place

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri, dupa care frecam galbenusurile cu zaharul pana devine ca o spuma.

Separat batem albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul.

Punem amestecul de galbenusuri peste albusurile batute spuma, omogenizam compozitia, dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt si semintele de vanilie.

Amestecam toate ingredientele pentru compozitia de cacao si o punem pe foc pana se omogenizeaza, dupa care o lasam la racit.

Luam 2 linguri in compozitia alba si punem peste compozitia de cacao si omogenizam.

Turnam compozitia alba intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei, dupa care deasupra vom turna si compozitia de cacao, pe care o vom imprastia prin toata tava, cu ajutorul unei furculite prin miscari circulare.

Dam tava la cuptorul preincalzit cca 10 min, dupa care scoatem si punem gem de piersici din loc in loc.

Dam tava din nou la cuptor pt inca 30 - 40 de minute.

Facem testul cu scobitoarea.

Cand s-a racit, pudram cu zahar si o putem taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura marmorata cu gem de piersici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu capsuni, crema de vanilie si frisca

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu capsuni, crema de vanilie si frisca

Blatul: Spalati capsunile, indepartati coditele, le stergeti bine de apa si le taiati bucatele. Topiti uleiul de cocos, il lasati sa se racoreasca. Galbenusurile le mixati cu zaharul pana se...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu arome de toamna si frisca

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu arome de toamna si frisca

Blatul: Galbenusurile le mixati spuma cu zaharul. Incorporati siropul de gutui, uleiul si iaurtul. Faina o amestecati cu praful de copt, o adaugati in compozitia de mai sus. Puneti si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.04.2012, 12:01
ce praji bun Dana
la 03.04.2012, 12:04
multumesc cris
:*
la 03.04.2012, 12:05
iti doresc o primavara cat mai frumoasa
la 03.04.2012, 12:07
La fel iti doresc si eu, numai sa vina odata
la 03.04.2012, 12:35
buna si apetisanta

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking