Prajitura marmorata cu mere si pere

Postat de bitza in Prajituri
21 Dec 2010 | 8270 vizualizari
Prajitura marmorata cu mere si pere

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 12 linguri rase cu faina
  • 4 linguri rase smantana
  • 2 linguri ulei
  • 150 g zahar
  • 1 pachet praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • Topping:
  • 3 mere
  • 1 para
  • 50 g unt
  • 100 g zahar
  • Crema:
  • 1 plic creme ole de vanilie
  • 250 ml lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • Glazura
  • 100 g ciocolata
  • 1 lingura ulei
  • 4 linguri lapte

Mod de preparare

1. Merele si perele se curata de coaje,se scoate cotorul si se taie rondele.Se aseaza itr-o tava unsa cu unt,se suprapun perele peste mere.Se presara 100 g zahar si bucatele de unt.Se dau la cuptor pana se caramelizeaza.

2. Ouale se bat cu zaharul pana isi dubleaza cantitatea,se adauga smantana si uleiul si se omogenizeaza.La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza.1/3 din aluat se amesteca cu 2 linguri de cacao.

3. Blatul alb se toarna peste fructele caramelizate si cu ajutorul compozitie maro se marmoreaza prajitura.

Se da la cuptorul preincalzit pana se rumeneste si trece testul scobitorii.Se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca putin,apoi se rastoarna pe un platou.

Crema: praful cremei se mixeaza cu laptele si frisca lichida pana obtinem o crema tare.Dupa ce prajitura s-a racit se intinde crema si se da la frigider.

5. Glazura:ciocolata,laptele si uleiul se incalzesc la microunde formandu-se o glazuta delicioasa care se toarana peste crema si se da la frigider.Se proportioneaza dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura marmorata cu mere si pere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tarta Raffaello

Postat de simona72

Desert tarta Raffaello

Pentru aluat: ouale intregi se mixeaza cu sarea si zaharul pana isi dubleaza volumul si devin cremoase. Se adauga uleiul de cocos (topit), esenta de migdale si se mixeaza la viteza medie pana la...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi din albusuri

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu foi din albusuri

Foi din albusuri cu nuca si cacao : Am folosit o tava cu dimensiunea de 34/25 cm tapetata cu hartie de copt. Albusurile le-am lasat sa se dezghete de seara, le-am pus in vasul robotului am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.12.2010, 23:36
Nu puteam io sa ma duc la culcare frumusel si sa nu ma umplu de pofte ?
la 21.12.2010, 23:56
Bitza la Topping ai scris de doua ori unt, cred ca una din ele e zahar.
Prajitura arata excelent. E la favorite
la 22.12.2010, 00:03
numai prajituri bune ... 5
la 22.12.2010, 00:16
la 22.12.2010, 00:21
Excelentaaa!!!!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking