Prajitura Mix

Postat de rena in Prajituri
29 Dec 2013 | 25665 vizualizari
Prajitura Mix

Ingrediente

  • 5 oua
  • 250gr. zahar
  • 200ml.ulei
  • 200 gr faina
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 100ml.lapte
  • un plic de crema ciocolata
  • 300ml. frisca lichida dulce
  • o cutie de frisca stabila
  • o cutie de piscoturi de sampanie

Mod de preparare

Blat:

Separam albusurile  si le batem cu un praf de sare si jumatate din zahar pana facem o spuma lucioasa.

Glbenusurile le frecam cu celalanta jumatate de zahar pina se topeste.Incorporam cele doua mixuri,adaugam si uleiul si batem cu mixerul pina se amesteca bine. 

Amestecam faina cu praful de copt si il cernem in mixoul obtinut, cu o spatula amestecam usor.

Intr-o tava tapetata cu hartie, punem la cuptor incalzit la 180 de grade pentru 15-20 min.Dupa ce s-a copt il lasam sa se raceasca.

Punem intr-o cana lapte  si inmuiem piscoturile le punem pe deasupra la blat.

Batem crema de ciocolata cu 100ml. lapte si o adaugam pe deasupra piscoturilor.

Batem la mixer frisca stabila si incet incet adaugam si frisca lichida,o punem pe deasupra , peste  crema de ciocolata.

Pe deasupra ornam  cu ce avem si cu ce ne place.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Mix" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort de post Excelent

Postat de RODIMUR

Desert tort de post Excelent

Se fac mai întâi foile, chiar cu o zi înainte. Se amestecă ingredientele solide (zahărul, grisul, sarea) și se încorporează pasta de tomate. Se adaugă bicarbonatul de...

Citeste continuarea

Desert prajitura de toamna

Postat de panacris

Desert prajitura de toamna

Ouale se bat energic cu zaharul tos, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga, alternand, uleiul si laptele de cocos. Dupa ce s-au incorporat bine, se adauga faina cernuta impreuna cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.12.2013, 08:19
la 29.12.2013, 08:41
Minunata!
la 29.12.2013, 08:43
hm, ce bine arata!
la 29.12.2013, 09:35
super!
la 29.12.2013, 10:00

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking