Prajitura mozaic cu ananas (de post)

Postat de ana77 in Prajituri
27 Mar 2012 | 15377 vizualizari
Prajitura mozaic cu ananas (de post)

Este o prajitura pe care o fac de ani de zile mai ales cand sunt in criza de timp si ingrediente, dar sa stiti ca am cucerit cu ea multe persoane, petreceri, nestiind nimeni ca este de post!

Ingrediente

  • 3/4 ceasca ulei (ceasca este de 200ml)
  • 2 cesti zahar
  • 2 cesti apa rece
  • 3 linguri otet
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita sare (si nu este multa)
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 lingura esenta vanilie
  • 4 cesti faina
  • 2 lingurite bicarbonat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 cutie ananas bucati

Mod de preparare

- se amesteca uleiul cu zaharul (dar nu va obositi f tare), se adauga otetul, apa, esenta si coaja de lamaie,sarea,  amestecandu-se bine

- se adauga faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt, se amesteca pana se omogenizeaza bine si se adauga ananasul scurs de zeama

- se amesteca si se toarna 3/4 din compozitie in tava (40/25) unsa cu ulei si tapetata cu faina

- in aluatul care a ramas se pone cacaua si se amesteca bine, apoi se toatna peste cel din tava cu lingura punandu0se din loc in loc in toata tava

- mozaicul se obtine amestacand circular cu o furculita cu dintii mai rari doar deasupra prajiturii maxim pana la jumatatea acesteia

- se da la cuptorul incins in prealabil la 180-190C pentru 45 min

- se face testul cu scobitoarea si cand este gata si putin aurita deasupra se lasa sa se raceasca si apoi se taie bucati dupa dorinta si imaginati

Este delicioasa! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura mozaic cu ananas (de post)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu prune

Postat de Oana

Prajitura cu prune

Am uns o tava dreptunghiulara cu unt si am presarat cateva linguri de zahar. Am rasturnat apoi prunele. Se separa ouale, albusurile se bat spuma cu zaharul pana se obtine o bezea. Galbenusurile...

Citeste continuarea

Musuroi de cartita

Postat de comanligia

Musuroi de cartita

Am topit untul si l-am lasat sa se raceasca. Am separat ouale,albusurile de galbenusuri si am batut spuma albusurile cu putina sare, apoi am adaugat galbenusurile, zaharul pana s-au intarit. Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.03.2012, 10:04
Am venit!
la 27.03.2012, 10:15
Bun venit Mena, poftim, serveste, esti prima!
la 27.03.2012, 10:20
la 27.03.2012, 10:24
Tare bine arata.
la 27.03.2012, 10:30
faina :-

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking