Prajitura mozaic cu ananas (de post)

Postat de ana77 in Prajituri
27 Mar 2012 | 15401 vizualizari
Prajitura mozaic cu ananas (de post)

Este o prajitura pe care o fac de ani de zile mai ales cand sunt in criza de timp si ingrediente, dar sa stiti ca am cucerit cu ea multe persoane, petreceri, nestiind nimeni ca este de post!

Ingrediente

  • 3/4 ceasca ulei (ceasca este de 200ml)
  • 2 cesti zahar
  • 2 cesti apa rece
  • 3 linguri otet
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita sare (si nu este multa)
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 lingura esenta vanilie
  • 4 cesti faina
  • 2 lingurite bicarbonat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 cutie ananas bucati

Mod de preparare

- se amesteca uleiul cu zaharul (dar nu va obositi f tare), se adauga otetul, apa, esenta si coaja de lamaie,sarea,  amestecandu-se bine

- se adauga faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt, se amesteca pana se omogenizeaza bine si se adauga ananasul scurs de zeama

- se amesteca si se toarna 3/4 din compozitie in tava (40/25) unsa cu ulei si tapetata cu faina

- in aluatul care a ramas se pone cacaua si se amesteca bine, apoi se toatna peste cel din tava cu lingura punandu0se din loc in loc in toata tava

- mozaicul se obtine amestacand circular cu o furculita cu dintii mai rari doar deasupra prajiturii maxim pana la jumatatea acesteia

- se da la cuptorul incins in prealabil la 180-190C pentru 45 min

- se face testul cu scobitoarea si cand este gata si putin aurita deasupra se lasa sa se raceasca si apoi se taie bucati dupa dorinta si imaginati

Este delicioasa! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura mozaic cu ananas (de post)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura Brath

Postat de Creatsa

Prajitura Brath

Blat: Mixati albusurile spuma cu un praf de sare ,apoi adaugati zaharul si mixati pana acesta se topeste. Adaugati pe rand cate un galbenus,faina amestecata cu praful de copt si nucile si...

Citeste continuarea

Desert prajitura rasturnata cu mere

Postat de sufletista

Desert prajitura rasturnata cu mere

Merele le spalam, optional le curatam de coaja, le dam prin razatoarea cu ochiuri mari, le punem intr-o cratita, apoi adaugam zaharul si untul. Se pune la foc mic pana scade toata zeama lasata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.03.2012, 10:04
Am venit!
la 27.03.2012, 10:15
Bun venit Mena, poftim, serveste, esti prima!
la 27.03.2012, 10:20
la 27.03.2012, 10:24
Tare bine arata.
la 27.03.2012, 10:30
faina :-

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking