Prajitura multra de scortisoara

Postat de cristeena20 in Dulciuri
4 Mai 2015 | 3202 vizualizari
Prajitura multra de scortisoara

E unul din prajiturile traditionale portugheze facuta in regiunea Coimbrei numita si Bolo Mulatro . Pe cat de simpla pare , pe atat e de aromata si de pufoasa. daca va place aroma de scortisoara faceti aceasta prajitura pentru a o servi la o ciocolata calda sau o cafea .

Ingrediente

  • 500 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 4 oua
  • 2 -3 lingurite de scortisoara macinata
  • 500 ml lapte gras
  • 2-3 linguri de unt topit
  • 2 lingurite de bicarbonat

Mod de preparare

  • Amstecam zaharul cu scortisoara, faina si bicarbonatul  
  • Adaugam ouale treptat si amestecam bine, aduagand si laptele .
  • La final adaugam untul topit si racit .
  • amestecam energic si turnam compozitia rezultata intr-o forma rotunda cu gaura la mijloc , care a fost unsa cu unt si pudrata cu faina.
  • Nu va speriati ca este prea lichida. Cand se da la cuptor , dupa 30 minute o controlam sa vedem daca e coapta cu un betisor. Nu trebuie sa lasma sa se usuce prea tare. 
  • La final , cand e rece arata ca un chec mai umed si , datorita bicarbonatului va iesi cu bule de aer in el. Este deosebit de parfumat si placut la gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura multra de scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de cornuri pufoase umplute cu nutella

Postat de privatelaura

Reteta de cornuri pufoase umplute cu nutella

Iata cum se prepara Reteta de cornuri pufoase umplute cu nutella: Pentru inceput, pregatim ingredientele la indemana. Untul, ouale si laptele trebuie sa fie la temperatura camerei....

Citeste continuarea

Sfenj (gogosi marocane)

Postat de comanligia

Sfenj (gogosi marocane)

Se inmoaie mai intai drojdia in putina apa impreuna cu zaharul. Intr-un vas mai mare se pune faina,intr-o parte sarea si in cealalta parte se adauga drojdia. Peste se adauga restul de apa si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.05.2015, 15:14
la 04.05.2015, 15:17
Ce mulatră frumoasă!:-db
la 04.05.2015, 15:20
ce de arome
la 04.05.2015, 15:21
Este la favo!
la 04.05.2015, 15:28
Buna

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking