Prajitura multra de scortisoara

Postat de cristeena20 in Dulciuri
4 Mai 2015 | 3202 vizualizari
Prajitura multra de scortisoara

E unul din prajiturile traditionale portugheze facuta in regiunea Coimbrei numita si Bolo Mulatro . Pe cat de simpla pare , pe atat e de aromata si de pufoasa. daca va place aroma de scortisoara faceti aceasta prajitura pentru a o servi la o ciocolata calda sau o cafea .

Ingrediente

  • 500 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 4 oua
  • 2 -3 lingurite de scortisoara macinata
  • 500 ml lapte gras
  • 2-3 linguri de unt topit
  • 2 lingurite de bicarbonat

Mod de preparare

  • Amstecam zaharul cu scortisoara, faina si bicarbonatul  
  • Adaugam ouale treptat si amestecam bine, aduagand si laptele .
  • La final adaugam untul topit si racit .
  • amestecam energic si turnam compozitia rezultata intr-o forma rotunda cu gaura la mijloc , care a fost unsa cu unt si pudrata cu faina.
  • Nu va speriati ca este prea lichida. Cand se da la cuptor , dupa 30 minute o controlam sa vedem daca e coapta cu un betisor. Nu trebuie sa lasma sa se usuce prea tare. 
  • La final , cand e rece arata ca un chec mai umed si , datorita bicarbonatului va iesi cu bule de aer in el. Este deosebit de parfumat si placut la gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura multra de scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pavlova cu zmeura si frisca

Postat de Constelatialeu

Pavlova cu zmeura si frisca

Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste si obtinem o bezea tare,adaugam otetul,mixam,apoi amidonul,mixam si la final siropul,obtinem o culoare...

Citeste continuarea

Fursecuri cu pasta de macese

Postat de panacris

Fursecuri cu pasta de macese

Ce mi-a plăcut la aceste fursecuri, că toate ingredientele pentru aluat se pun deodată și se amestecă energic, până ce se omogenizează și înglobează toate ingredientele....

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.05.2015, 15:14
la 04.05.2015, 15:17
Ce mulatră frumoasă!:-db
la 04.05.2015, 15:20
ce de arome
la 04.05.2015, 15:21
Este la favo!
la 04.05.2015, 15:28
Buna

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking