Ingrediente
- Blat
- 6 galbenusuri
- 8 albusuri
- 160 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 plic Creme ole de ciocolata
- 1 lingura cacao
- 1/2 lingura faina
- Crema
- 1 cutie mascarpone Delaco
- 2 galbenusuri
- 100 g zahar
- 100 ml lapte
- 1 plic gelatina
- 250 ml frisca lichida
- Krant
- 150 g miez de nuca
- 100 g zahar
Mod de preparare
Blat:
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul 15 minute, se adauga si zaharul vanilat, apoi faina, cacaoa si plicul de creme ole si se omogenizeaza bine. Separat se bat cele 8 albusuri cu un praf de sare, spuma tare. Se adauga albusurile batute tare peste compozitia de galbenusuri, amestecand usor ca sa fie cat mai aerata. Se pune in tava 20/30 tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit cca 20-30 min. Se scoate si se lasa la racit.
Krant:
Se caramelizeaza zaharul se adauga nucile, se scot pe o farfurie unsa cu unt si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se piseaza marunt.
Crema:
2 galbenusuri cu 100 g zahar se mixeaza cca 5 minute, se adauga laptele si se pune pe baie de abur pana incepe sa se ingroasa. Separat plicul de gelatina se hidrateaza cu apa rece, cca 100 ml. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca cca 15 minute, apoi se adauga gelatina si se incorporeaza bine. Intr-un castron punem crema mascarpone si incorporam galbenusurile cu gelatina, amestecand usor. Batem frisca bine si adaugam krantul maruntit, dupa ce am omogenizat, punem frisca peste crema mascarpone.
Asamblare:
Blatul il punem in tava in care am pus folie alimentara, peste blat turnam crema mascarpone si o dam la frigider pana a doua zi.
Dupa ce am scos blatul de la frigider l-am taiat in fasii si apoi in romburi. Mi-au iesit 28 de romburi si 14 colturi. Le-am ornat cu bucatele fine de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Nico" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|