Prajitura Noire cu zmeura

Postat de Patricia_Iordache_79 in Prajituri
30 Iun 2013 | 5798 vizualizari
Prajitura Noire cu zmeura

De multa vreme am "ochit" aceasta prajitura pe blog-ul Licutei Marin. Dupa ce a stat pe lista de asteptare vreo cateva zile, iata ca i-a venit randul. A iesit o minunatie!!Nu ezitati sa o incercati! Este atat de usor de facut si buna...e ciocolatoasa si aromata ;)

Ingrediente

  • Pentru prajitura:
  • 150 gr. unt;
  • 160 gr. biscuiti de cacao cu ciocolata pe o parte;
  • 200 gr. ciocolata amaruie;
  • 2 linguri cu visinata;
  • 250 ml. frisca lichida (30-35% grasime);
  • 15 gr. gelatina;
  • Pentru ornat:
  • 50 gr. ciocolata amaruie;
  • 50 ml. lapte;
  • cativa fulgi de ciocolata;
  • o mana cu zmeura

Mod de preparare

Cum pregatim prajitura:

Lasam la temperatura camerei, 75 gr. unt sau il topim usor la MW. Faramitam biscuitii intr-un robot de bucatarie si ii amestecam cu untul.

Tapetam o tava de chec mica (a mea 27x8 cm) cu folie alimentara si punem amestecul de biscuiti, apasand cu dosul unei linguri. Lasati totul la frigider, timp in care preparati restul prajiturii.

Topim cele 200 gr. ciocolata intr-un vas de inox cu fundul gros, lasam putin la racit apoi adaugam visinata si frisca. Vom obtine o compozitie lichida in care adaugam restul de unt ramas.

Punem gelatina (intr-un ibric) la inmuiat in 150 ml apa si dupa 10-15 minute o punem pe foc mic, amestecand continuu cu o lingura pana se topeste bine , dar avand mare grija sa nu inceapa sa fiarba, apoi o adaugam in compozitia obtinuta anterior.

Cum montam prajitura:

Scoatem tava cu pasta de biscuiti de la frigider si adaugam crema, apoi o lasam la frigider pana a doua zi cand o rasturnam pe un platou, scoatem usor folia alimentara si o ornam cu sos  de ciocolata, zmeura si fulgi de ciocalata.

Cum preparam sosul de ciocolata:

Punem intr-un vas de inox cu fundul gros, 50 gr. ciocolata amaruie rupta bucatele si 50 ml. lapte si amestecam pana ce se topeste ciocolata. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Noire cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Biscuiti cu lamaie pentru Craciun

Postat de Lia1

Biscuiti cu lamaie pentru Craciun

Aluatul fiind atat de simplu de alcatuit, n-aveam ce poze din timpul prepararii sa mai arat. ALUTUL 1. In cuva robotului mixeaza faina si untul taiat bucati mici pana devin ca un pesmet....

Citeste continuarea

Desert prajitura cu banane si perle de ciocolata

Postat de merisor67

Desert prajitura cu banane si perle de ciocolata

Pornim cuptorul la 180 de grade C. Separăm albușurile de gălbenușuri. Punem albușurile în bolul mixerului, presărăm sare peste ele și le mixăm până devin albe și spumoase....

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.06.2013, 00:30
tare buna e prajiturica asta!
la 30.06.2013, 00:43
Super ti-a iesit
la 30.06.2013, 07:34
Ce faina este!
la 30.06.2013, 07:47
Wow! tare delicioasa
la 30.06.2013, 07:59
Licuta a creat adevarata epidemie cu prajitura asta

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking