Desert prajitura “O noapte la Venetia”

Postat de gaby_d in Prajituri
23 Iun 2013 | 96507 vizualizari
Desert prajitura “O noapte la Venetia”

Ingrediente

  • Blat cocos:
  • 5 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 80 gr nuca cocos
  • 4 linguri faina
  • Blat cacao:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri cu varf faina
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 plic praf copt
  • Crema:
  • 5 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 5 linguri lapte
  • 200 gr unt
  • un plic zahar vanilat
  • Glazura:
  • 150 gr ciocolata cu lapte
  • 50 gr unt
  • 5 linguri lapte

Mod de preparare

Blat cocos: Mixeaza spuma albusurile cu un praf de sare. Adauga treptat zaharul si mixeaza pana ce e complet topit. Te opresti doar cand nu mai simti cristale de zahar in compozitie. Adauga faina si nuca de cocos si omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus.

Pregateste o tava de 25x28 cm, tapeteaz-o cu ulei si faina sau cu hartie pentru copt  si intinde uniform compozitia. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade.

Blatul de cacao: Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile pana devin spuma, adauga treptat zaharul si mixeaza pana este topit.

Adauga galbenusurile si faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt si amesteca usor de jos in sus. Distribuie cu  lingura, uniform, compozitia peste cea de cocos ai niveleaza usor.

Da tava in cuptorul preincalzit si coace la foc mediu pentru 15-20 minute. Fa testul cu scobitoarea.

Lasa la racit si desprinde-i  hartia de copt doar cand blatul e complet rece.

Crema: Mixeaza galbenusurile cu zaharul, apoi adauga laptele si pune bolul pe baie de aburi pana ce crema se ingroasa. Adauga zaharul vanilat.  Lasa sa se raceasca. Mixeaza usor untul, apoi adauga crema de galbenusuri complet rece si omogenizeaza amestecand usor. Intinde uniform crema peste blatul rece si niveleaza. Da tava la rece.

Glazura: Pune intr-o craticioara ingredientele, pe foc mic, pana obtii o compozitie omogena. Raceste si intinde uniform  glazura obtinuta peste crema. N-o pune calduta, risti sa strici stratul de crema.

Lasa prajitura la rece cateva ore. Portioneaz-o cu-n cutit zimtat, subtire.

E grozav de buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura “O noapte la Venetia”" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (41)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura cu visine si crema de ciocolata

Postat de merisor67

Prajitura cu visine si crema de ciocolata

Pentru blatul n. 1 , batem albusurile spuma cu putina sare, folosind telul sau mixerul, apoi adaugam treptat zaharul, apa minerala, uleiul, esenta si galbenusurile, unul cate unul. Adaugam...

Citeste continuarea

Desert prajitura de post cu foi de zahar ars si crema de gris

Postat de Creatsa

Desert prajitura de post cu foi de zahar ars si crema de gris

Intr-o craticioara am pus zaharul la caramelizat pana a ajuns la culoarea chihilimbarului. Am stins cu laptele de soia si am mai lasat pe foc pana s-a topit complet zaharul. Am pus siropul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.06.2013, 10:22
Placeee ... m-a cam chinuit crema , dar a fost buna , buna
la 23.06.2013, 10:23
Are Mirela asta niste praji , nu stiu de unde le mai scoate
la 23.06.2013, 10:24
Am scris pe blog in introducere, cred ca are cele mai senzationale deserturi, sunt perfecte, fara cusur. Crema de la prajitura asta mie mi-a iesit..minunat.Cred ca nu ai fiert suficient galbenusurile de era moale, altfel nu-mi explic.
la 23.06.2013, 10:25
Vreau si eu!!!!
la 23.06.2013, 10:27
Cred că are un gust suuuper bun!

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking