Prajitura Oco

Postat de miremirc in Prajituri
24 Oct 2011 | 12711 vizualizari
Prajitura Oco

Ingrediente

  • Blat :
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar
  • 200 g unt
  • 100 g faina
  • 1 lg cacao
  • 200 g nuci macinate
  • Crema :
  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • Glazura :
  • 100 g stafide

Mod de preparare

Pentru blat : intr-un bol de plastic mixam albusurile spuma tare cu zaharul, apoi adaugam untul moale de la temperatura camerei mixand pana la omogenizare. Ca sa nu se lase albusurile, adaugam untul bucatica cu bucataica. Faina o amestecam cu lingura de cacao si o adaugam peste spuma de albusuri La sfarsit am incorporat nucile macinate, am omogenizat compozitia si am rasturnat-o intr-o tava dreptunghiulara de copt (24*30 cm)

Peste blat turnam crema care o facem astfel : galbenusurile le frecam cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se albesc, apoi intindem crema peste blatul necopt inca. Stafidele le presaram peste crema.

Asamblare : blat-crema-glazura si dam la cuptor. Dam la copt prajitura pentru 30-40 minute., adika pana se intareste crema .lasam sa se raceasca si taiem, si servim.

Prajitura oco este o prajitura care se pregateste foarte repede si este foarte buna. Va doresc sa o incercati pentru ca este delicioasa !

P.S.: blatul se face si astfel : untul moale se mixeaza cu zaharul, adaugam apoi nucile, faina amestecata cu lingura de cacao, iar la sfarsit albusurile batute spuma tare, amestecand cu lingura prin rasturnare, de jos in sus.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Oco" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

desert cheesecake simplu, cu lamaie ( fara coacere )

Postat de Ina

desert cheesecake simplu, cu lamaie ( fara coacere )

Am maruntit biscuitii in robot, am adaugat zaharul, esenta de migdale si untul topit si am mixat pana la omogenizare.  Am rasturnat amestecul de biscuiti in tava cu inel detasabil...

Citeste continuarea

Tarta cu nuci, caramel si crema de ciocolata

Postat de simona72

Tarta cu nuci, caramel si crema de ciocolata

Pentru aluat: taiem untul sau rama(eu am folosit rama) cuburi, il punem in cuva robotului de bucatarie impreuna cu zaharul si ii dam 2-3 pulsatii. Adauga, coaja rasa de portocale, bicarbonatul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.10.2011, 09:02
arata foarte bine si cred ca e si buna..eu sunt curioasa ..sub crusta se vede galbenusul..nu se simte ca si cand ar fi crud?..teoretic la cat se coace nu ar trebui..dar zic sa intreb totusi ca ma tenteaza sa o fac si eu.
la 24.10.2011, 09:05
ce prajitura minunata ai facut Mire
la 24.10.2011, 09:26
Arata foarte bine prajitura si sunt sigura ca e foarte buna.
la 24.10.2011, 09:54
si eu am o reteta f asemanatoare (Felie Chinezeasca), doar ca la mine crema se pune cand blatul este aproape gata
la 24.10.2011, 10:36
Foarte interesanta reteta. Am pus-o la favorite

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking