Prăjitură Ole

Postat de Satisfyyourcravings in Prajituri
21 Ian 2013 | 25858 vizualizari
Prăjitură Ole

Astăzi vă prezint o prăjitură pregătită de mama mea pentru sărbătorile ce tocmai au trecut. Este o prăjitură răcoroasă, preferată de toți membrii familiei.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr alb
  • 1 plic (80 grame) Creme Ole de ciocolată (de la Dr. Oetker)
  • Pentru cremă:
  • 300 ml frişcă rece
  • 200 ml lapte rece
  • 1 plic (80 grame) Creme Ole de vanilie (de la Dr. Oetker)
  • Pentru glazură:
  • 2 linguri apă
  • 2 linguri zahăr alb
  • 2 linguri rom
  • 100 grame ciocolată neagră
  • 100 grame unt

Mod de preparare

Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă împreună cu zahărul până formează vârfuri tari.  Se adaugă gălbenușurile pe rând, mixând după fiecare adăugare până la omogenizare. La sfârșit se adaugă Creme Ole de ciocolată și se amestecă câteva secunde până se omogenizează.

Se toarnă aluatul obținut într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace la 180 de grade, 25-30 de minute, până trece testul scobitorii. Se lasă la răcit în tavă.

Pentru cremă, se amestecă frișca cu laptele și Creme Ole de vanilie până când devine  fermă. Se întinde uniform pe blatul rece și se refrigerează. 

Pentru glazură, se încălzește apa până la punctul de fierbere și se adaugă zahărul. Se amestecă până când zahărul este complet dizolvat. Se adaugă romul și ciocolata ruptă în bucăți. Se amestecă până când ciocolata s-a topit, apoi se adaugă untul. Se amestecă până se topește untul, apoi se lasă la răcit. Se întinde uniform peste prăjitură și se refrigerează 2-3 ore. 

Se taie în cuburi în funcție de preferințe. Se servește rece. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură Ole" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Retete similare

Reteta de prajitura Ole-Gabi

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura Ole-Gabi

Iata cum se prepara Reteta de prajitura Ole-Gabi Blat : Am folosit o tava cu dimensiune de 25/35 cm tapetata cu hartie de copt, tava cu pereti detasabili. Am separat galbenusurile de albusuri....

Citeste continuarea

Desert prajitura Krem a la krem cu mascarpone

Postat de ela

Desert prajitura Krem a la krem cu mascarpone

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam treptat zaharul, zaharul vanilat si mixam bine. Adaugam si galbenusurile. Praful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.01.2013, 11:52
wow prima servita!ce buna e!
la 21.01.2013, 11:58
foarte mult imi place,iar blatul se preteaza minunat pentru rulada(mai ales ca mie nu prea imi ies ruladele
la 21.01.2013, 12:03
Delicioasa
la 21.01.2013, 12:03
ce fain arata
la 21.01.2013, 12:05
Stai putin ca eu nu mai inteleg ..spui ca in blat si in crema ai pus cate un plic de
1 plic (80 grame) Creme Ole de vanilie (de la Dr. Oetker). Blatul este maro perfect iar crema e ste aproape alba ...ceva lipseste undeva,!!!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking