Prajitura portocalie - cu suc de rosii

Postat de divainbucatarie in Prajituri
30 Noi 2010 | 47988 vizualizari
Prajitura portocalie - cu suc de rosii

Ingrediente

  • Foi:
  • 15 linguri de zahar;
  • 15 linguri de ulei;
  • 15 linguri de suc de rosii;
  • 1 lingurita de amoniac sau 1 plic de parf de copt;
  • faina cat cuprinde
  • Crema:
  • 1/2l lapte fiert cu 5 linguri de gris;
  • 1 pachet de unt frecat cu o cana de zahar;
  • coaja de la o lamaie si sucul acesteia.

Mod de preparare

PREPARARE FOI :

Se amesteca toate ingredientele pana obtinem un aluat. Acesta se framanta si se imparte in 4 parti egale. Fiecare foaie se coace aproximativ 15 min la 180°C .

PREPARARE CREMA:

Se freaca untul cu zaharul si apoi compozitia se amesteca cu grisul racit in care am adaugat coaja si sucul de la lamaie.

In final asamblam prajitura: Se pune peste o foaie crema, apoi alta foaie si se repeta operatiunea. Pe una din foi eu am pus si putin gem de caise, un strat foarte subtire…Pentru topping am folosit crema de gris si am presarat nuca macinata. Prajitura va sta minim 24 de ore la frigider pentru ca foile sa se moaie. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura portocalie - cu suc de rosii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura cu mere si branza

Postat de oanapl

Desert prajitura cu mere si branza

Mixezi untul moale cu zahărul măcinat și un praf de sare, apoi adaugi ouăle pe rând mixând bine după fiecare. Adaugi esența de vanilie și scorțișoara și omogenizezi....

Citeste continuarea

Desert negresa cu lapte de cocos și gem de afine (de post)

Postat de mirela0911

Desert negresa cu lapte de cocos și gem de afine (de post)

Intr-un bol, se pune laptele de cocos (se agita bine înainte de a se deschide cutia), zaharul și sarea și se amesteca bine pana se dizolva zaharul. Se adauga cacaoa, gemul de afine, faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.11.2010, 10:18
la 30.11.2010, 10:27
arata super si cred ca e si buna
la 30.11.2010, 10:34
Buuuna
la 30.11.2010, 11:09
Multumesc! Draga Giuliana aceasta prajitura o tot refac la cererea finilor sau prietenilor, este foarte delicioasa!
la 30.11.2010, 11:09
Multumesc Sufletista si tie Retetegg!

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking