Prajitura ''Primavara Florilor"

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
4 Apr 2015 | 6613 vizualizari
Prajitura ''Primavara Florilor"

Nu prea stiam ce denumire sa-i dau, avand in vedere ca maine-s Floriile am zis ca ''Primavara Florilor'' e denumirea cea mai potrivita. La multi ani, florilor de pretutindeni !

Ingrediente

  • Blat
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • Crema de zmeura
  • 440 g zmeura congelata
  • 150 g zahar
  • 250 g mascarpone
  • 4 foi gelatina
  • 150 g smantana dulce pentru frisca
  • 50 g zahar farin
  • 2 linguri lapte
  • Crema de ciocolata alba
  • 200 g ciocolata alba schogetten
  • 3 foi gelatina
  • 100 g smantana dulce pentru frisca
  • 50 g zahar farin
  • 300 ml frisca Creme Patisserie
  • Decor
  • aschii de ciocolata
  • drajeuri colorate
  • floricele din martipan

Mod de preparare

Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana acesta se topeste, se adauga uleiul ca la maioneza,apoi faina amestecata cu cacaoa si omogenizam.La final adaugam albusurile,avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente.Imbracam o forma patrata, cu dimensiuni de 25/25 cm, cu hartie de copt si turnam blatul in ea. Dam forma la cuptorul preincalzit,e gata cand trece testul scobitorii, cca 30-35 min la cuptor.Se scate blatul si se lasa la racit.

Crema de zmeura : Zmeura congelata o punem intr-o cratita cu 150 g zahar si o punem pe foc,cand incepe sa clocoteasca, pasam zmeura si o mai lasam cca 10 min la foc mic.Intre timp hidratam cu apa rece gelatina. Dupa ce a scazut zmeura si arata ca un piure mai moale o lasam putin sa se racoreasca. Apoi adaugam gelatina scursa si omogenizam. Separat ,batem smantana dulce ( care este groasa ) cu 2 linguri de lapte si 50 g zahar farin.Obtinem frica pe care o amestecam cu mascarponele si apoi cu zmeura.

Prima asamblare se face in urmatorii pasi : Forma in care am copt blatul o imbracam cu folie alimentara,asezam blatul si apoi turnam crema de zmeura si o dam la frigider cca 2 ore.

Crema de ciocolata alba : Ciocolata alba impreuna cu smantana dulce si zaharul farin pe foc pana se topeste ciocolata fara sa fiarba.Gelatina hidratata cu apa rece o stoarcem si o adaugam in ciocolata topita,lasam sa se racoreasca  20 min apoi adaugam frisca  batuta spuma tare.frisca o omogenizam in ciocolata cu gelatina.

Scoatem de la frigider blatul cu crema de zmeura,adaugam crema de ciocolata alba,presaram aschii de ciocolata si drajeuri colorate.Lasam la frigider cca 1 ora si apoi ornam cu floricele din martipan.Dam din nou la frigider prajitura si o lasam pana a doua zi,cand o portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ''Primavara Florilor"" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Mucenici umpluti

Postat de momo121

Mucenici umpluti

Pentru aluat: Punem faina intr-un lighean cu sarea apoi amestecam cateva secunde cu un tel, sau o furculita. Facem o adancitura in centru si adaugam drojdia pe care am dizolvat-o inainte...

Citeste continuarea

Reteta de preparare a papanasilor cu mascarpone si branza pufoasa cu smantana

Postat de Constelatialeu

Reteta de preparare a papanasilor cu mascarpone si branza pufoasa cu smantana

Reteta de preparare a papanasilor Intr-un castron punem mascarponele,branza pufoasa,ouale,zaharul si vanilia,omogenizam bine sa nu ramana cocoloase. Separat cernem faina si o amestecam cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.04.2015, 21:27
Marca Cleme este pe ea
la 04.04.2015, 21:29
Frumoasa ,colorata,aromata
la 04.04.2015, 21:34
Ce bunatate de prajitura ai facut,cu zmeuraaa,mmmm!
la 04.04.2015, 21:47
Bună zmeuroasa asta!
la 04.04.2015, 22:00
ce draguti!

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking