Prajitura pufoasa cu fructe de padure

Postat de elena1988 in Dulciuri
26 Mar 2011 | 7390 vizualizari
Prajitura pufoasa cu fructe de padure

Este foarte buna si racoroasa, la mine crema nu prea se vd in poza, m-am grabit sa o pozez.

Ingrediente

Pentru blat:

  • 10 oua
  • 3 pliculete de zahar vanilat
  • faina
  • zahar cam 250 gr
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie si portocala

Umplutura:

  • 1 plic de sarlota de vanilie de la Dr. Oetker
  • 150 ml de smantana pentru frisca si zahar pudra

Deasupra:

  • fructe de padure si zahar pudra

 

Mod de preparare

Blatul: il facem asa cum facem checul sau pandispanul.

Turnam aluatul intr-o tava unsa si tapetata cu faina, deasupra punem fructele care le-am tavalit putin prin faina si dam la cuptor.

Facem testul cu scobitoarea, dupa ce scoatem o lasam la racit putin.

Sarlota o facem conform instructiunilor de pe plic.

Dupa ce a stat crema la frigider 1 ora, o amestecam cu frisca batuta.

Taiem prajitura in doua, ca blatul de tort. Scobim putin interiorul si punem crema, apoi blatul deasupra.

Prajitura o pudram cu zahar pudra si o punem la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Nuci umplute

Postat de diaconta

Nuci umplute

Pentru cojile de nuci am mixat ouale cu zaharul,am adaugat apoi cate o lingura de lapte si de ulei,sarea,amoniacul stins cu zeama de lamâie,vanilia si faina. Am adaugat faina pâna...

Citeste continuarea

Desert gris cu lapte

Postat de sufletista

Desert gris cu lapte

Intr-o cratita, adaugam laptele, zaharul si un praf de sare, punem pe foc si, cand incepe sa fiarba, dam focul la minim. Adaugam grisul in ploaie, amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.03.2011, 10:53
Minunata !!!
Un sfat : incearca si nu focaliza preparatul asa de mult , ia din calitatea pozelor si-i pacat ... sper sa nu te superi si pe mine
la 26.03.2011, 11:03
la 26.03.2011, 11:17
la 26.03.2011, 11:21
buna praji
la 26.03.2011, 12:49
fata draga ma omori

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking