Prajitura pufoasa si aromata de post

Postat de Valclaudia in Mancaruri de post
1 Dec 2015 | 7368 vizualizari
Prajitura pufoasa si aromata de post

Ingrediente

  • 1 pahar suc proaspat de mandarine
  • 1/2 pahar ulei
  • 2 pahare apa minerala
  • 1 si 1/2 pahar zahar tos
  • 5 pahare faina alba proaspat cernuta
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • drojdie proaspata (cat o nuca)
  • 1 varf de cutit turmeric
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 3 linguri karob
  • 2 linguri seminte de canepa
  • 2 linguri alune de padure taiate grosier
  • zahar pudra

Mod de preparare

Punem intr-un castron incapator sucul de mandarine, apa minerala si uleiul.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Peste ingredientele umede adaugam intai bicarbonatul si drojdia, apoi praful de sare, turmericul, zaharul tos si incorporam apoi faina pana obtinem un amestec omogen.

Impartim amestecul in doua parti, una ramane galbena,aici vom adauga coaja rasa de lamaie, in cealalta parte adaugam karobul sa inchidem amestecul la culoare.

Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina.

Turnam mai intai amestecul inchis la culoare, presaram semintele de canepa.

Turnam si partea deschisa la culoare, peste care presaram alunele de padure tocate.

Dam tava la cuptor pentru 40 minute (175 grade), facem testul cu scobitoarea, scoatem tava din cuptor, lasam la racit, portionam, pudram cu zahar si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa si aromata de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Mancare de post - Ardei umpluti cu orez si ciuperci

Postat de caroline

Mancare de post - Ardei umpluti cu orez si ciuperci

Ardeii se taie in doua pe lungime, se indeparteaza cotorul , se curata de nervuri si seminte, se spala si se pun la scurs.  Punem o tigaie cu ulei la foc potrivit. Cand uleiul s-a incins,...

Citeste continuarea

Supa crema de linte

Postat de mirela0911

Supa crema de linte

Se curata legumele si se spala. Se taie morcovul in bucati mai mici, la fel si pastarnacul iar ceapa se lasa intreaga, doar crestata. Se pun la fiert in 2 litri de apa. Cand sunt pe jumatate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.12.2015, 15:01
buna
la 01.12.2015, 15:10
Super buna
la 01.12.2015, 15:15
faina prajiturica!
la 01.12.2015, 15:46
O super prajitura aromata!
la 01.12.2015, 16:05

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking